Samsung Galaxy S9+, un smartphone cu o camera foto de exceptie

Lansat în februarie 2018, telefonul Samsung Galaxy S9+ se remarcă în primul rând prin camera foto, recompensată cu cel mai mare scor acordat până acum de DxOMark, cu 99 de puncte.

Amplasată pe spatele aparatului, camera duală include două camere de 12 Mpx, fiind capabilă să ofere zoom optic 2X; permite ca efecte de estompare a fundalului să fie adăugate la imagine. În plus, camera principală a lui S9+ are o diafragmă duală, ceea ce reprezintă o raritate în rândul smartphone-urilor. Camera foloseste F2.4 în condiții bune de iluminare, pentru o claritate îmbunătățitâ, dar poate merge până la F1.5 în situații cu lumină scăzută, pentru a absorbi mai multă lumină.

Camera dispune și de funcția „traducere în timp real”, ceea ce transformă telefonul într-un traducător portabil!

Dacă vorbim despre design, combinația de sticlă și metal are ca rezultat aspectul premium al acestui telefon. Sticla de pe spate strălucește frumos în lumină, în timp ce ramele metalice rigide oferă senzația de siguranță. Este rezistent la apă și praf. Un alt plus al acestui telefon este gama mult mai variată de culori ale carcasei, incluzând nuanțe foarte frumoase de albastru și mov. Marginile din jurul ecranului sunt minime, oferind un spațiu mare de ecran, coțurile curbate, ceea ce oferă o senzație plăcută când îl ții în mână.

Displayul  Super Amoled, edge-to-edge, este printre cele mai bune pe care le poți găsi pe un smartphone în prezent. Ecranul OLED de 6,2 inch al oricarui Samsung Galaxy S9 + este luminos, viu, oferind imagini uimitoare, care  se curbează de-a lungul laturilor pentru o vedere care pare fără margini, cu distragere vizuală minimă. Tehnica HDR permite vizualizarea imaginilor si videoclipurilor foarte clar și controlează contrastul când stai la lumina zilei.

Galaxy S9 + rulează Android 8.0 Oreo, ceea ce îi oferă un avantaj atunci când vine vorba de actualizări de software. Are asistent de realitate virtuală, Bixby, cu buton dedicat și acționat prin voce, care îți creează și Ar Emoji, dacă ești pasionat de acest gen de aplicații.

Din punct de vedere al securității, Galaxy 9+ vine cu senzor de amprentă amplasat pe spate, sub cameră, dar și cu recunoaștere facială și scanare a irisului, care se completează una pe cealaltă pentru deblocarea telefonului.

Grație chipset-ului Exynos 9810 Octa Core, telefonul se descurcă foarte bine  în operațiunile zilnice, ca și în cazul celor mai complicate jocuri.

Are memorie de RAM de 6GB, ceea ce se traduce printr-o mai mare eficiență în multitasking și o memorie internă de 64GB, la care se poate adăuga un card microSD de până la 400 GB spațiu de stocare.

Imaginea este net superioară altor smartphone-uri, are culori în tonuri mai calde, gestionează foarte bine scenele dinamice,  datorită stabilizării optice  (OIS). Imaginile rămân clare, chiar dacă fotografiezi sau filmezi în mișcare. Indiferent de lumină, păstrează mai multe detalii în zonele umbrite și oferă o imagine de ansamblu mai luminoasă.

În cazul videoclipurilor, calitatea lor este foarte bună; poți realiza imagini video în slow motion, la o viteză de 960 de cadre pe secundă, sau poti crea GIF-uri; posibilitățile sunt nelimitate.

Galaxy S9 și S9+ sunt primele telefoane din gama Galaxy S cu difuzoare stereo. Ele nu sunt neapărat cele mai puternice, dar sunetul pe care îl produc este bogat, clar și cu o distanță suficientă între cele două canale. Adăugăm la acestea sistemul Dolby Atmos, ce te înconjoară cu un sunet 3D. În plus, modelul S9+ vine cu o pereche de căști, mai mult decât decente.

Capacitatea bateriei este de 3500 mAh, ceea ce asigură o autonomie de circa o zi sau o zi și jumătate, în condiții normale de utilizare și conectare neîntreruptă la internet.

Samsung Galaxy S9+ este un telefon elegant, cu performanțe excelente și o cameră de top, chiar dacă prețul este, într-adevăr, mai ridicat.