Salvati Copiii organizeaza pentru al 14 lea an consecutiv Festivalul Brazilor de Craciun

5 noiembrie 2014

Pana acum, gratie Festivalului Brazilor de Craciun, organizatia Salvati Copiii a reusit strangerea a circa 3 milioane de euro, utilizati pentru asistarea a aproape 20.000 de beneficiari, prin (re)integrarea scolara a copiilor nevoiti sa munceasca si facilitarea accesului la educatie si prevenirea abandonului scolar in randul celor din comunitatile defavorizate. Programele educationale pe care le desfasuram pornesc de la nevoi clare, puse in evidenta de statisticile oficiale. Cateva dintre aceste cifre, pe scurt:
* 387.000 de copii cu varste cuprinse intre 3 si 17 ani, reprezentand 12% din totalul populatiei din aceasta grupa de varsta, nu sunt inscrisi in nicio forma de invatamant.
* Exista, in tara noastra, intre 81.500 (estimari oficiale) si 350.000 (estimarile mediului ONG) de copii ai caror parinti muncesc in strainatate.
* Unul din zece copii traieste in gospodarii in care nicio persoana nu are un loc de munca.
„Le multumim tuturor celor care au ne-au sprijinit in cadrul editiilor anterioare si invitam companiile interesate de investitia in viitorul acestor copii sa ni se alature si anul acesta. Este o gala caritabila - fanion, in care mondenul, luxul, se imbina cu o cauza cu greutate, careia incercam, inclusiv pe aceasta cale, sa-i gasim rezolvare”, a declarat Presedintele Executiv al Salvati Copiii Romania, Gabriela Alexandrescu.
Anul acesta, festivalul are o identitate vizuala noua, ce aminteste de ilustratiile cu alfabetul limbii romane din vechiul abecedar. In cuvintele lui Mihai Pascu, director de creatie in cadrul eventures, agentia care a conceput noul vizual, „am folosit aceste imagini ca simbol pentru educatia primara, de baza, la care orice copil din Romania anului 2014 ar trebui sa aiba acces. Realitatea ne arata ca, desi pentru majoritatea copiilor educatia reprezinta o garantie, in tara inca exista mii de copii pentru care mersul la scoala este un deziderat, si nu o certitudine. Vrem sa atragem atentia asupra faptului ca dreptul la educatie este al tuturor copiilor, indiferent de conditia sociala, ca scoala nu este si nu trebuie sa fie un privilegiu si ca organizatia Salvati Copiii este aici ca sa ofere sansele la invatatura cuvenite”.

Atractia principala a calendarului social de iarna, Festivalul Brazilor de Craciun reuneste la fiecare editie cei mai influenti antreprenori, oameni de business si de media, in scopul strangerii de fonduri pentru sprijinirea proiectelor educationale ale Salvati Copiii Romania. Evenimentul este organizat sub forma unei licitatii speciale de brazi de Craciun, conceputi exclusiv pentru aceasta ocazie de unii dintre cei mai cunoscuti designeri din tara. Creatorii confirmati pentru acest an sunt Doina Levintza, Lena Criveanu, Stephan Pelger, Iris Serban, Rhea Costa, Malvina Cervenschi, Mihnea Ghildus (pentru DIZAINAR), Carmen Ormenisan, Anca Fetcu (pentru Bucharest Design Center), Ramona Filip, Laura8, Anca Lungu, Alexandru Ghildus, Irina Neacsu, Andreea Badala (pentru Murmur). Anul trecut, brazii au fost licitati cu sume cuprinse intre 700 si 6.300 de euro (foto).
Conferinta de presa va avea loc in data de 19 noiembrie, iar gala propriu-zisa, in seara zilei de 4 decembrie, gazda urmand sa fie, in ambele cazuri, elegantul complex Stejarii Country Club.
Pana atunci, va stam la dispozitie pentru orice intrebari, studii de caz ale copiilor asistati prin intermediul fondurilor stranse sau interviuri cu reprezentantii organizatiei noastre, cu membri ai comitetului de organizare (Andi Moisescu, Andreea Raicu, Amalia Nastase, Corina Barladeanu, Ioana Iordache, Liviu Sfrija, Tereza Munteanu) sau cu designerii care ni s-au alaturat anul acesta.

Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala activa in domeniul promovarii drepturilor copilului din 1990. In cei 24 de ani activitate, peste un milin de copii au beneficiat de programele organizatiei. Membra a celei mai mari organizatii globale, independente, de promovare a drepturilor copiilor, Save the Children International, organizatia considera ca toti copiii, indiferent de rasa, religie sau provenienta sociala, trebuie sa beneficieze de aceleasi drepturi. Salvati Copiii este implicata in diferite proiecte de educatie, protectie sociala si advocacy pentru copiii aflati in familii sarace, copiii victima a violentei, copiii strazii, copiii refugiati etc., lucrand cu copiii si familiile acestora pentru imbunatatirea vietii lor de zi cu zi si crearea unor planuri de viitor. Salvati Copiii isi utilizeaza experienta globala pentru a obtine din partea organismelor guvernamentale decizii si initiative de pe urma carora sa beneficieze toti copiii.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram