Saleuri cu cascaval gustarile copilariei tale

Descopera una dintre cele mai simple, dar si delicioase retete care surprinde perfect definitia expresiei „gust ca la mama acasa”:

Ingrediente:

350 g faina
3 oua
150 g smantana
200 g unt Premium Natural Koliba
300 g cascaval clasic Koliba
1/4 lingurita sare

Mod de preparare:

Pune untul (la temperatura camerei), doua oua, 200 g cascaval ras, smantana si sarea intr-un bol. Amesteca ingredientele cu mana pana formezi un aluat. Framanta aluatul pe suprafata de lucru tapetata cu faina. Acopera aluatul cu folie alimentara si baga-l la frigider 2 ore.

Scoate aluatul si intinde-l cu sucitorul, pe suprafata de lucru, pana cand foaia are grosimea de 0.5 cm. Bate oul ramas intr-un bol si unge foaia cu el. Presara restul de cascaval ras pe deasupra. Taie foaia fasii de 10 cm lungime si 2 cm latime, cu ajutorul unui cutit.

Pune o foaie de copt in tava si incepe sa asezi saleurile. Baga tava la cuptor, aproximativ 30 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca.