Saleuri cu cascaval gustarile copilariei tale

26 noiembrie 2014

Descopera una dintre cele mai simple, dar si delicioase retete care surprinde perfect definitia expresiei „gust ca la mama acasa”:

Ingrediente:

350 g faina
3 oua
150 g smantana
200 g unt Premium Natural Koliba
300 g cascaval clasic Koliba
1/4 lingurita sare

Mod de preparare:

Pune untul (la temperatura camerei), doua oua, 200 g cascaval ras, smantana si sarea intr-un bol. Amesteca ingredientele cu mana pana formezi un aluat. Framanta aluatul pe suprafata de lucru tapetata cu faina. Acopera aluatul cu folie alimentara si baga-l la frigider 2 ore.

Scoate aluatul si intinde-l cu sucitorul, pe suprafata de lucru, pana cand foaia are grosimea de 0.5 cm. Bate oul ramas intr-un bol si unge foaia cu el. Presara restul de cascaval ras pe deasupra. Taie foaia fasii de 10 cm lungime si 2 cm latime, cu ajutorul unui cutit.

Pune o foaie de copt in tava si incepe sa asezi saleurile. Baga tava la cuptor, aproximativ 30 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram