fbpx

Rutina de îngrijire a pielii: Ce recomandă profesioniștii

Pielea sănătoasă, strălucitoare și cu aspect mai tânăr nu depinde doar de factori genetici. Pe lângă factorii de mediu și un stil de viață sănătos, menținerea unei rutine de îngrijire a pielii este cheia pentru îmbunătățirea sănătății pielii. Pentru a asigura eficacitatea și cele mai bune rezultate ale rutinei tale de îngrijire a pielii, este esențial să folosești produse potrivite tipului tău de piele, fie el normal, uscat, gras sau mixt.

Pielea este unul dintre cele mai mari organe ale corpului și acționează ca un scut protector împotriva agenților externi precum razele ultraviolete (radiațiile UV), substanțele toxice și poluarea.

Care este rutina corectă de îngrijire a pielii?

cerave emag

Curățarea tenului

Spălarea bine a feței este esențială pentru a elimina toate impuritățile, poluanții, sebumul, praful și reziduurile de machiaj acumulate. Pentru a face acest lucru, curățați-vă fața de două ori pe zi, dimineața și seara. Ideal este să folosești un gel blând și hidratant. Scopul este de a lăsa pielea curată, sănătoasă și pregătită pentru următorii pași. Poți utiliza geluri de curățare dermato-cosmerice de la branduri precum CeraVe sau La Roche Posay.

Tonifiere

Pentru a completa pasul de curățare, folosește un tonic facial sau o apă micelară. Pe lângă faptul că îndepărtează impuritățile, murdăria și urmele de machiaj pe care gelul nu le-a putut curăța bine, tonerul lasă pielea să respire liber, echilibrând pH-ul. Este o modalitate de a reînnoi stratul protector, de a tonifia pielea și de a reduce dimensiunea porilor. De asemenea, puteți folosi toner pentru a îndepărta machiajul. Și apa micelară poate fi o idee bună în locul tonicului. Puteți opta pentru cea de la CeraVe sau pentru cea de la Bioderma.

Hidratarea

Hidratarea menține sănătatea și elasticitatea pielii, sporind frumusețea și prospețimea acesteia. În plus, menține stratul protector și previne uscarea, exfolierea, iritația și infecțiile. Crema hidratantă poate conține, de asemenea, substanțe active antioxidante care ajută la întârzierea îmbătrânirii. Este important să-ți hidratezi fața și corpul cu un produs potrivit tipului tău de piele. Poți opta pentru o mască de față potrivită pentru tipul tău de ten. Masca de față tip cremă este cea mai blândă dintre variante și îndepărtează celulele moarte în timp ce tonifică și hidratează tenul. Cu siguranță după ce vei utiliza o mască de față, tenul tău se va simți mai netedă și revigorată.

De asemenea, merită să ne amintim că și tenurile grase trebuie să fie hidratate. O altă modalitate de a crește hidratarea pielii este aportul de apă și alimente naturale, bogate în biotină, precum fructele, laptele, gălbenușurile de ou și nucile. Cunoscută sub denumirea de vitamina B7 sau vitamina H, biotina este un nutrient care acționează în formarea și întreținerea pielii. În plus, evitarea expunerii excesive la soare și băile lungi fierbinți contribuie, de asemenea, la o piele mai hidratată. Cremă, mască de față, ser sau loțiune, alege ceea ce se potrivește mai bine tenului tău.

Protecție UV

Utilizarea cremei de protecție solară este cea mai bună modalitate de a preveni efectele radiațiilor UV, îmbătrânirea prematură și apariția petelor, pistruilor, alunițelor și ridurilor legate de expunerea la soare. Prin urmare, acest pas este obligatoriu în rutina ta de îngrijire a pielii. Aplică crema dimineața și nu uita să o cureți de pe față înainte de culcare.