Românii – tot mai interesați de serviciile medicale private

18 decembrie 2019
Autor:
NOMADE Communication

Interesul tot mai crescut al românilor pentru serviciile medicale la cele mai înalte standarde transformă mediul de sănătate privat într-o alternativă din ce în ce mai atractivă. Nivelul profesional al medicilor, condițiile de igienă, gradul mai mare de control asupra procesului medical sau timpul redus de așteptare reprezintă câțiva dintre factorii determinanți în alegerea celei mai bune opțiuni de tratament. Încrederea în specialiștii din spitalele și clinicile private a crescut considerabil, iar români, în raport cu anii anteriori, se bucură de accesibilitate la cei mai buni doctori și la cele mai noi tehnologii.

Printre elementele care favorizează evoluția pozitivă a atitudinii publicului din România în raport cu serviciile medicale private regăsim, în principal, creșterea nivelului de trai. Încă de la începutul anului 2019, piața asigurărilor de sănătate a înregistrat o creștere de aproape 20%. Acest lucru demonstrează faptul că românii se adaptează constant tendințelor de consum din Europa Occidentală și pun accent pe prevenție, în detrimentul tratării bolii după apariția simptomelor. Companiile prin intermediul cărora pot fi accesate asigurări private de sănătate, precum MediHelp Internațional, pun la dispoziție planuri tot mai diverse și mai relevante, adaptate unor nevoi specifice, oferindu-le oamenilor un instrument financiar accesibil prin care să beneficieze de cele mai bune servicii medicale în cadrul sistemului privat de sănătate.

Creșterea interesului românilor pentru serviciile medicale private are la bază conștientizarea faptului că, fără o stare bună de sănătate, o persoană nu poate avea o calitate a vieții ridicată. De aceea, accesul rapid la servicii medicale de prevenție fac asigurările de sănătate private un instrument extrem de atractiv, spune Elena Ciobanu, Director Operațional al MediHelp Internațional.

În ciuda creșterii semnificative a interesului față de serviciile medicale private, există decalaje importante la nivelul țării. Astfel, există clivajul dintre persoanele tinere și cele în vârstă, urmat de diferența marcată de clivajul dintre mediul urban și cel rural. Tinerii din marile orașe beneficiază într-o proporție covârșitor mai mare de serviciile private, acest lucru fiind facilitat și de includerea de către companii a asigurărilor medicale private în pachetele extra salariale.

Suntem conștienți de faptul că, pentru unele persoane, posibilitatea de a beneficia de o asigurare de sănătate privată este încă o provocare. De aceea, MediHelp Internațional încearcă mereu să își adapteze planurile de asigurare pentru a le face cât mai accesibile, oferind tuturor șansa de a alege servicii medicale de calitate. Depunem, de asemenea, eforturi constante pentru a prezenta unui public cât mai larg beneficiile asigurărilor medicale pentru că, în ciuda creșterilor considerabile din ultimii ani, avantajele pe care acestea le furnizează nu sunt cunoscute de către o mare parte dintre români, completează Elena Ciobanu, Director Operațional al MediHelp Internațional.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram