Romane franceze de impact

17 iulie 2018
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Franta este o tara responsabila pentru multe frumuseti in aceasta lume, insa frumusetea literaturii franceze poate fi vazuta doar prin romanele care au facut-o celebra. A dat lumii autori de valoare, studiati si cititi in toate scolile si universitatile.

Cu siguranta, multi au auzit de Alexandre Dumas, mai ales ca sub acest nume activeaza tata si fiu, amandoi avand un talent literar deosebit. Unul dintre cele mai cunoscute romane ale fiului Alexandre Dumas, este ”Dama cu camelii”, a carui actiune a fost inspirata de dragostea autorului pentru curtezana Marie Duplessis. Povestea incepe cu un tanar care se indragosteste iremediabil de o curtezana care adora cameliile. Desi la inceput dragostea nu este impartasita de catre aceasta doamna, insa cu timpul si ea se indragosteste de el. Afland de relatia lor, tatal baiatului ii cere sa renunte, dar vazand ca acesta nu asculta, intervine in alt mod. Discuta cu Marguerite si o roaga sa nu distruga cariera lui Armand. Acasta se intoarce la viata de curtezana, sanatatea incepe sa i se subrezeasca, ia pe patul de moarte ea ii dezvaluie lui Armand adevartul motiv pentru care nu a putut continua relatia.

Un roman actual, insa scris cu iscusinta de francezul Eric Emmanuel Schmitt, ”Oscar si Tanti Roz” a devenit foarte indragit imediat de la publicare. Succesul operei l-a incurajat pe autor sa adapteze subiectul pentru teatru si film.

Oscar este un copil de 10 ani care traieste in spital din cauza leucemiei. Nu stie ce are pentru ca nimeni nu doreste sa-i spuna, insa surprinde o discutie intre parinti si medic si afla ca mai are putin timp de trait. Este socat de aceasta informatie si nu doreste sa mai comunice cu nimeni, insa o infirmiera in varsta ii castiga increderea. Astfel ea are posibilitatea sa-l surprinda cu povesti moderne din propria ei viata, ii prezinta pe ceilalti copii din spital si il incurajeaza sa-i trimita scrisori lui Dumnezeu pentru a nu se mai simti singur. Cele cateva saptamani de viata se transforma in ani, chiar daca acestia sunt traiti in spital.

Achizitii de carti| cumparcarti.ro / 0724.329.818

Aveti in biblioteca aceste carti? Daca doriti sa le vindeti, acum aveti ocazia pentru ca facem achizitii de carti pentru un anticariat. Cumparam carti de orice fel, indiferent de subiect, autor sau editura, asadar accesati http://cumparcarti.ro/ si anuntati-va intentia de a vinde. Tot ce va urma va fi foarte simplu!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram