fbpx

Renovezi sau construiesti? De ce trebuie sa ai in vedere o firma de transport moloz?

Daca ti-ai petrecut copilaria la bunici si te simti legat de casa batraneasca, cu siguranta te gandesti sa o renovezi. Fie ca optezi pentru o firma de constructii, fie ca ii aduci imbunatatiri in regim personal, renovarea casei impune o lista de actiuni si bugete, de care trebuie sa tii seama.

In primul rand, gandeste-te la un buget. Cum rezistenta casei este principalul element dupa care ar trebui sa se ghideze renovarea, incepe prin verificarea structurii, alaturi de un specialist in domeniu. Desi poate parea rustic sa pastrezi elemente din vechea locuinta, este mai bine sa le schimbi, pentru siguranta ta.

Stabileste ce modificari vrei sa faci si obtine toate autorizatiile. Discuta cu un constructor sau arhitect, apoi stabileste ce modificari pot fi facute si care nu si mergi la autoritatile competente pentru a obtine certificatele necesare.

De asemenea, daca te gandesti la recompartimentare si la o noua fatada, ar fi bine sa iti cauti din timp o firma de transport moloz Bucuresti, pentru a evita amenzile uriase si pentru a nu incomoda trecatorii, daca vrei sa iti inchiriezi o bena in fata curtii.

In urma acestui acord, obtii autorizatia de constructie si modernizare sau renovare, document important pentru a elimina riscul unor sanctiuni drastice din partea autoritatilor. In randurile care urmeaza iti vom prezenta care sint avantajele care le ai dupa ce ai incheiat un contract cu o societate de transport si la ce te expui daca dai drumul unei renovari fara toate avizele.

Conform intelegerii, angajatii firmei vor vei la tine acasa si vor ridica toti sacii cu moloz. Iar acestia vor ajunge direct la groapa de gunoi! Costul serviciului de transport moloz se va calcula in functie de volum, de distanta si de etaj. Legea prevede sa ai contract cu o firma de salubrizare tocmai din simpul motiv ca foarte multi romani prefera sa abandoneze molozul la ghena din spatele blocului, lucru interzis de lege.

Bineinteles, aici apar diferentele de tarife. Spre exemplu, sunt firme de transport moloz care sunt platite cu ora (carat + transport moloz), dar si unele care iti iau doar bani pe kilometrul parcurs (aici inseamna ca cineva va trebui sa te ajute sa incarci sacii).

Iata cateva dintre ofertele firmelor de transport moloz:

  • 200 RON/100 de saci (aici este inclus si caratul de saci din casa sau apartament pana la masina)

  • 400 RON pentru serviciile all-inclusive: carat, depozitat, dus la groapa de gunoi

  • 300 RON/100 de saci carati de firme

  • 500 RON/100 de saci all-inclusive (carat, depozitat, dus la groapa de gunoi).