Cheile pentru a avea o relatie autentica si de durata

30 iunie 2019
Autor:
Login Promotion

Toata lumea a visat, cel putin o data, ca are relatia "perfecta". Poate ca este un vis prea ambitios, fiinta umana este departe de perfectiune si acest lucru face practic imposibila relatia cuplului perfect.

Din ce in ce mai multe cupluri se cunosc pe internet pe diverse site-uri de anunturi matrimoniale si aplicatii, si caracteristicile acestor cupluri sunt foarte diverse. Inca mai este dificil sa oferim credibilitate acestor relatii, dar este adevarat ca in multe cazuri functioneaza. Cel mai dificil lucru este acela de a gasi persoana potrivita care sa caute acelasi lucru pe care il cautam: o relatie autentica si durabila.

Cu toate acestea, este posibil sa existe relatii autentice si durabile care sa fie satisfacatoare pentru ambele parti, si care ii fac pe amandoi oameni mai buni cand sunt impreuna.

 Dragostea este baza oricarei relatii de cuplu

Dragostea este un sentiment intens de atractie emotionala si sexuala pe care o aveti fata de o persoana cu care doriti sa impartasiti o viata in comun, creand o relatie de cuplu. Este un sentiment legat de afectiune, care rezulta si produce o serie de emotii, experiente si atitudini.

Odata ce stadiul "indragostirii" trece, dragostea vine si incepem sa vedem cum este in realitate partenerul nostru. Inceteaza sa mai fie o fiinta perfecta si devine o fiinta umana, cu defectele si calitatile ei. In coexistenta exista o mie de dezacorduri, atat in ​​lucruri mici, cat si in lucruri foarte importante. Fara dragoste, nu este posibil sa cedam in mod frecvent la hotarari care ne afecteaza in mod direct.

A ceda intr-o relatie este un lucru esential, deoarece uneori avem o zi proasta sau suntem suparati, ceea ce ne inchide si ne face inflexibili. Prin urmare, este imperativ ca cealalta parte SA CEDEZE cu generozitate (nu vorbim despre cedarea la dorintele celuilalt, vorbim de cunoasterea de a reduce problema si de a o lasa in alta zi, mai degraba decat sa se creeze un conflict), si este de asemenea esential sa existe alternanta, deoarece daca cedeaza mereu aceeasi parte, nu exista echilibru si sistemul nu mai functioneaza.

Angajamentul este ceea ce permite relatia sa fie solida

Un angajament este o responsabilitate contractata. In cazul oricarei relatii de cuplu, angajamentul inseamna de a lua decizia de a paria pe partener, punand nevoile lui la acelasi nivel cu al nostru.

Acest angajament, pe langa faptul ca ne determina sa cedam in anumite momente, ne duce la negocierea cu celalalt pana cand gasim o solutie valabila pentru ambele parti atunci cand exista un dezacord.

Credeti ca termenul "negociere" este neromantic? Ei bine, credem ca ceea ce este neromantic este sfarsitul unei relatii, deoarece intotdeauna aceeasi parte cedeaza, sau pentru ca nici unul dintre parteneri nu cedeaza, sfarsesc prin ajunge la certuri sau chiar despartiri.

Respectul este necesar pentru ca relatia sa fie sanatoasa

Respectul este considerarea si recunoasterea valorii unei persoane. Recunoscandu-l pe celalalt, incepem sa-l respectam si, de asemenea, relatia pe care o avem cu el. Respectul este esential intr-o relatie precum iubirea si angajamentul.

Cand intr-o relatie nu exista nici un respect, iubirea dispare, devine altceva. Uneori este cazul unui cuplu care, dupa ce si-a pierdut respectul, este capabil, de obicei cu ajutor din afara, sa-si reconstruiasca relatia si sa-si relanseze dragostea. Dar, in timp ce lipsa de respect dureaza, nu mai exista iubire. A fost o relatie, dar nu o iubire.

Respectul adus la cea mai inalta exprimare devine admiratie. Fiecare fiinta umana este demna de admiratie, trebuie doar sa privim calitatile care ne atrag intr-o alta fiinta umana pentru a le vedea. Cand iubiti pe cineva, este mai usor sa gasiti motive de admiratie si cand admiratia este reciproca, legatura devine mai puternica si mai placuta.

Daca va uitati la textul acestui articol, vei vedea cuvintele cu adevarat importante care apar: dragoste, angajament, respect, afectiune, randament, generozitate, responsabilitate, consideratie, recunoastere, admiratie. Sunteti dispus sa dati totul din partea voastra? Daca raspunsul dvs. si al partenerul dvs. este da, rezultatul poate fi o relatie autentica si durabila.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram