Cum poate o relatie sa esueze

29 noiembrie 2019
Autor:
Felix Culpa SRL

Spunem deseori despre barbati ca sunt superficiali, dar nici noi nu stam mai bine la capitolul integritate. Dovada faptul ca, de foarte multe ori, in loc sa ne indragostim, cadem prada dorintei si esuam in relatii care nu ne fac fericite.

Nu este intotdeauna usor sa faci diferenta intre dragoste si dorinta. Psihologii americani au numit acest tip de confuzie “sexlove”, adica a fi indragostita de dorinta pe care o simti pentru barbatul respectiv.

Atunci cand iubesti dorinta si nu persoana care ti-o insufla, tinzi sa nu vezi realitatea si sa cazi in capcana unei relatii care nu te satisface altfel decat pe plan sexual.

“Dragostea sexuala este motivata, de cele mai multe ori, de nevoi emotionale. Nu este o dovada de superficialitate, cum cred foarte multi. Multe femei care iubesc sexual un barbat care nu le satisface si pe alte planuri se amagesc pentru ca, atat fizic cat si mental, au nevoie de prezenta acelui om in viata lor“, declara Jamie Stewart, psiholog la UCLA.

Potrivit specialistilor, “sexlove” se manifesta mai ales atunci cand ne aflam la ovulatie si afecteaza, in principal, femeile tinere, aflate la varful fertilitatii lor. Psihologii cred ca este vorba despre un reflex reproductiv atavic, care avea rolul de a asigura supravietuirea speciei.Multi barbati si fete Bucuresti sau din orice alta zona din tara trec macar o data in viata prin aceasta etapa.

“Femeile care sunt afectate de sexlove ‘iubesc’ barbati care arata foarte bine. Acestia trebuie sa fie inalti, bine proportionati, virili si cu trasaturi armonioase. Cu cat un barbat se potriveste mai bine profilului mental al barbatului ideal, cu atat o femeie va fi mai predispusa sa confunde dragostea cu dorinta“, au declarat psihologii.

Acestia considera ca de vina este iluzia ca un corp traznet are corespondent direct o inima la fel de frumoasa, dar, din pacate, acest lucru nu este valabil intotdeauna.

“Avem paciente care au tipare repetate de sexlove si au ajuns sa-si aleaga barbatii doar dupa criteriul aspectului fizic. Ele nu fac asta constient“, a marturisit Jamie Stewart.

“Toate relatiile incep pe fondul unei atractii reciproce, dar, in timp, aceasta este surclasata de alte calitati. Sexlove ramane la nivelul atractiei si al dependentei fizice“, a completat specialistul.

Daca te stii cu musca pe caciula, psihologii te sfatuiesc sa faci un dus rece si sa incerci sa te desprinzi de acest tipar. Nu este nimic neinregula sa iti placa barbatii frumosi, dar daca iti plac doar pentru ca arata bine si te fac sa simti dorinta, s-ar putea sa ai mai multe esecuri amoroase decat ti-ai planificat.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram