fbpx

Relansareresponsabila.ro: 3 masuri importante de protectie impotriva noului Coronavirus despre care trebuie sa stie toata lumea

Noul Coronavirus a afectat intreaga lume, ajungand sa infecteze pana in luna iunie a anului 2020 peste 9 milioane de oameni. Mai mult, aproape 500.000 de oameni si-au pierdut viata din cauza acestui virus, iar intreaga populatie a fost nevoita sa se adapteze si sa invete din nou cum sa traiasca, in baza unor reguli de igiena si distantare sociala foarte stricta. Conform Relansareresponsabila.ro, toata lumea trebuie sa cunoasca cel putin urmatoarele masuri de protectie impotriva Covid-19, astfel incat sansele de raspandire a virusului sa scada pe cat de mult posibil!

Reguli stricte de igiena

Pentru inceput, foarte important de mentionat este faptul ca oamenii trebuie sa acorde o atentie sporita igienei personale. De exemplu, mainile trebuie spalate de cat mai multe ori pe zi, mai ales atunci cand sunt atinse suprafete din afara caminului personal. In acelasi timp, incaltamintea trebuie lasata la usa, atunci cand toata lumea ajunge acasa, pentru ca sansele de raspandire a bacteriilor sa scada cat mai mult cu putinta.

Distantare fizica

Chiar daca poate parea dureros, specialistii Relansareresponsabila.ro sustin cu tarie ca distantarea fizica poate ajuta la prevenirea raspandirii noului Coronavirus. Cum? Conform medicilor, Covid-19 se transmite pe calea aerului, iar atunci cand persoanele infectate stranuta sau tusesc in preajma altor oameni, apare riscul de imbolnavire. Stand la distanta unii de altii, oamenii pot pune o caramida la sanatatea intregii populatii, protejandu-se atat pe ei, cat si pe cei dragi. In general, distanta recomandata intre indivizi este de 1,5 – 2 metri. Aceasta distanta trebuie pastrata atat in magazine, cat si in supermarketuri, dar si in mijloacele de transport in comun, acolo unde spatiile sunt inchise.

Relansareresponsabila.ro: utilizarea mastii este importanta

O alta regula importanta, pe care populatia din intreaga lume trebuie sa o urmeze, pentru a se proteja este aceea de a utiliza masti de protecti. Este vorba despre obiecte care astazi sunt accesibile pe piata, spre deosebire de perioada de inceput a pandemiei si care, purtate in mod corect pot ajuta la impiedicarea raspandirii noului Coronavirus. S-a dovedit faptul ca persoanele infectate, care poarta masti si care intra in contact cu alti semeni au un risc mai mic de infectare decat persoanele care nu poarta masti deloc. In acelasi timp, riscul de infectare se diminueaza si mai mult atunci cand atat persoanele infectate, cat si ceilalti oameni poarta masca de protectie. Este adevarat ca in sezonul cald, utilizarea mastilor poate reprezenta un real impediment pentru ca oamenii sa poata respira normal, insa indicat este ca cel putin pentru inca o perioada sa se respecte aceasta regula, in vederea prevenirii raspandirii virusului care a pus o lume intreaga pe jar.

Respectand cu strictete masurile de preventie, oamenii pot contribui in mod definitoriu la scaderea numarului de cazuri de infectari, in speranta ca specialistii vor putea gasi in curand un antidot pentru Covid-19. Nimeni nu-si doreste sa se ajunga din nou la Starea de Urgenta, in care drepturile cetatenilor sunt limitate!