Reguli pentru alegerea celui mai bun scaun scolar

12 august 2021
Autor:
Content SEO

De la gradinita pana in momentul in care termina facultatea, copiii si tinerii adulti sunt obligati sa isi petreaca o buna parte din timpul zilnic pe un scaun. Din pacate, multe dintre scaunele din scoli nu sunt alese corect, ceea ce duce la aparitia problemelor medicale: dureri de coloana, modificari osoase, etc.

Daca vrem o societate sanatoasa, este important sa ne asiguram ca avem copii sanatosi, iar pentru asta trebuie sa le asiguram tot confortul atunci cand sunt la scoala.

Cum alegi cel mai bun scaun scolar?

Ai putea crede ca orice scaun este bun. Pana la urma, tot ceea ce conteaza este ca elevul sa aiba unde sa stea in momentul in care invata, nu? Nu! Un scaun inconfortabil, care nu este gandit pentru inaltimea si greutatea copilului, poate sa faca mai mult rau decat bine. Acesta poate sa creeze o stare de disconfort si sa aiba un impact negativ asupra sanatatii copilului.

Din fericire, exista din ce in ce mai multi producatori de mobilier scolar care acorda atentie maxima modului in care sunt construite scaunele si toate celelalte piese de mobilier.

Indiferent ca optezi pentru un scaun plastic copii saun pentru unul din lemn sau metal, criteriile de alegere sunt similare:

  • Ergonomia. Este foarte important ca scaunul sa poata fi ajustat in functie de inaltimea copilului. Pentru a fi eficient, scaunul trebuie sa asigure un unghi fix intre spatar si spatele copilului. Este de preferat un scaun cu cotiere, foarte rezistent in fata miscarilor celui mic.

  • Materialul din care este realizat. Exista o multime de optiuni in ceea ce priveste materialele si toate pot fi eficiente. Majoritatea scaunelor din scoli sunt realizate din PAL melaminat, material care permite economia si este usor de intretinut. Totusi, scaunele din plastic pot fi la fel de eficiente si au un alt mare avantaj: pot avea un design deosebit.

  • Flexibilitatea pe care o ofera. Un scaun de buna calitate trebuie sa poata fi reglat, pentru a asigura cat mai mult confort. Copiii difera in functie de inaltime si de greutate, chiar daca sunt din aceeasi generatie. Tocmai de aceea, este preferat un scaun care poate sa fie reglat pe inaltime, in asa fel incat toti cei mici sa poata ajunge cu usurinta la nivelul bancii;

  • Preferintele copiilor. Evident, conteaza si ce cred cei mici. Partea de design este esentiala pentru un scaun scolar de calitate, in conditiile in care foarte multi copii asociaza informatiile pe care le primesc cu imaginile pe care le vad in momentul respectiv. Este important sa se opteze pentru scaune colorate, cu un design deosebit si eventual, personalizate in functie de particularitatile clasei;

  • Siguranta. Este un criteriu de baza pentru realizarea scaunelor pentru cei mici. Fiecare scaun trebuie sa aiba colturi rotunjite, in asa fel incat sa nu ii poata rani pe copii, sa reziste la socuri fizice si sa fie usor.

Copiii debordeaza de energie si cel mai probabil vor solicita scaunele foarte mult. Daca se doreste utilizarea unui set de scaune scolare pentru mai multe generatii, este bine sa se aleaga cu foarte mare atentie producatorul, deoarece multe scaune pot fi similare ca aspect, insa rezistenta este data si de modul in care este facuta constructia.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram