Reducere noxe-Circula in normele impuse de lege

Ai fost intors de la rampa I.T.P pentru emisii de noxe peste limite? Ai problele la inatricularea unui autovehicul din cauza nivelului ridicat de poluare? Masina elimina prea mult fum negru si nu mai functioneaza in parametrii optimi? Toate aceste probleme au o singura rezolvare: reducere noxe.

Sunt specificate foarte clar normele de poliare in care o masina poate circula pe drumurile publice. Cea mai mica neconcordanta la valorile impuse  este sanctionata. Motivul: riscul mult prea mare la care este supus mediul inconjurator dar si sanatatea umana. S-a constatat ca o parte din noxele masinilor sunt  cancerigene.

Reducere noxe-Care este sursa noxelor peste medie la autovehicule?

Valorile emisiilor de CO2 la autovehicule difera si sunt influentate de numerosi factori tehnici, inclusiv de vechimea masinilor. Sursele poluante ale unui motor de automobil sunt cauzate de arderea combustibilului si de etansarea imperfecta a cilindrilor motorului. De asemena, sursa a problemelor mai poate fi etansarea imperfecta a rezervorului de combustibil, ori a conductelor de alimentare.

Reducere noxe-Cum stii ca masina elimina noxe?

Atunci cand o masina elimina prea multe noxe, nu se incadreaza in limitele impuse, constatarea se poate face si cu ochiul liber (elimina fum negru sau albastru), ori se pot identifica probleme in timpul condusului. Daca motorul isi pierde din putere,  ori daca apar rateuri la evacuare, inseamna ca sunt defectiuni la sistemul ce tine de eliminarea corecta si in norme a emisiilor poluante. Un alt indiciu poate fi functionarea anormala a motorului dupa pornirea acestuia.

Solutia, reducere noxe. Ce presupune?

Aceste defectiuni se constata fie de catre inspectorii autorizati R.A.R la rampa ITP sau la verificarile in trafic, fie la service-ul auto.

In cazul verificarii ITP deznodamantul este stiut. Masinile care polueaza peste limita nu primesc avizul de circulatie pe drumurile publice  si sunt trimise la service pentru reparatii. Daca si tu ai trecut printr-o astfel de experienta neplacuta, nu trebuie sa te alarmezi. Solutia este pe cat de simpla, pe atat de sigura: reducere noxe.

Un specialist in domeniu poate pune corect diagnosticul si poate asigura servicii de calitate pentru orice tip de autovehicul, indiferent de vechime ori tonaj. Cel mai des, pentru reducere noxe fie sunt curatate filtrele de particule, filtrele de aer, filtrele de ulei ,fie inclocuite si identificate alte defectiuni in sistemul de evacuare noxe.