Redescopera frumusetea Romaniei vizitand Mocanita de pe Valea Viseului

25 mai 2023
Autor:
SEO MARKETING AGENCY SRL

Zona Maramuresului este cunoscuta pentru frumusetea cadrului natural, dar si pentru obiectivele turistice remarcabile. Orice persoana pasionata de turism a auzit cel putin o data de Mocanita din Maramures. Ceea ce este bine de stiut este faptul ca aceasta este ultima cale ferata forestiera cu abur de la nivel european. Utilizata atat in scop turistic, cat si pentru transportul lemnului, Mocanita de la Viseul de Sus merita a fi vizitata in vara anului 2023.

Procesul de constructie a caii ferate a debutat inca din anul 1932, iar in acea perioada istorica aceasta modalitate de transport era la moda in Balcani. Cel de-al Doilea Razboi Mondial a avut un impact negativ asupra infrastructurii din Romania, iar in momentul in care armata germana s-a retras, soldatii au distrus o mare parte din calea ferata de la Viseu. Autoritatile au depus eforturi in refacerea caii ferate, iar intre anii 1946-1948 s-au efectuat lucrari de reparatii a acesteia.

In anii 1990, o mare parte din locomotivele cu aburi au fost scoase din functionare, insa Mocanita de pe Valea Viseului si-a pastrat utilitatea. Stiai ca incepand cu luna mai si pana in luna octombrie, mocanita este pusa la dispozitia turistilor dornici sa incerce o experienta unica? Traseul se intinde pe aproximativ 22 de km, iar parcurgerea acestuia este o incantare pentru turistii de toate varstele.

Punctul de plecare este din Viseul de Sus, iar mocanita se indreapta spre statia Novat. Ce poate fi mai frumos decat sa admiri peisajele pitoresti si sa te bucuri de aerul curat al padurii? Traseul Mocanitei continua si de-a lungul raului Vaser, aspect pe placul turistilor. Cursul apei, vegetatia impresionanta si cerul senin, de toate acestea te poti bucura de-a lungul calatoriei cu mocanita.

Odata ce ai ajuns la finalul calatoriei, la statia Paltin, vei vedea ca aici exista un spatiu de picnic si un loc de unde poti degusta cateva bunatati traditionale. Pe Valea Vaserului se afla o multime de atractii turistice fascinante, iar printre acestea se numara Piatra Soimului, galerii ce dateaza inca din al Doilea Razboi Mondial, dar si tunele sapate in stancile Muntilor Maramuresului.

In ceea ce priveste programul de functionare, lucrurile sunt cat se poate de simple. Mocanita circula aproape in fiecare zi, de luni pana joi. In lunile de vara programul poate sa varieze, iar mocanita functioneaza in perioadele de varf chiar si in weekend.

Iti doresti sa incerci ceva nou si sa ai parte de un sejur de neuitat? Atunci ar fi bine sa iti cauti o cazare in Maramures pentru cateva zile, in zona Viseului, si sa te bucuri de fiecare zi petrecuta intr-un cadru natural de vis.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram