Recuperarea după operația de implant mamar. TOT ce trebuie să știi

3 februarie 2024
Autor:
Libra WEBCORP

Aspectul estetic este foarte important pentru o femeie. Tocmai de aceea, medicina vine în întâmpinarea oricărei femei care dorește să se simtă bine în corpul ei. Operația de implant mamar este una dintre cele mai realizate intervenții din chirurgia estetică. Pentru un rezultat mulțumitor, este important a apela la un chirurg estetician cu experiență. Însă, și procesul de recuperare după această intervenție este esențial pentru succesul operației. Citește în continuare și află tot ce ai nevoie să știi pentru ca recuperarea să se realizeze corect și tu să te bucuri de corpul pe care ți l-ai dorit.

 

În prima zi după realizarea intervenției chirurgicale vei fi monitorizată de echipa medicală în cadrul clinicii. Imediat după operației te vei simți ușor slăbită și vei experimenta o ușoară stare de amețeală, ca urmare a anesteziei. Efectele dispar in 1-2 ore și prin urmare, după câteva ore este recomandat a merge. O mică plimbare este o etapă importantă din recuperare și reprezintă o modalitate de a preveni formarea trombilor sau a altor complicații ulterioare.

Purtarea bustierei

Imediat după operație, echipa medicală va aplica un bandaj elastic la nivelul sânilor pentru asigurarea suportului. Simultan, dar și după îndepărtarea acestuia, după aproximativ o săptămână este indicată purtarea unei bustiere. După efectuarea unui implant mamar cu silicon, bustiera este recomandată pentru că oferă suport și protecție sânilor.

 

Este important de reținut că bustiera necesită a fi purtată atât ziua, cât și noaptea. Întreabă medicul care model este cel mai potrivit pentru tine și spune-i dacă întâmpini dificultăți sau disconfort la purtarea acesteia.

Limitarea activității fizice

Mișcările ample ale brațelor sunt de evitat, pentru a nu forța grupele musculare și a nu favoriza deplasarea implanturilor sau sângerarea suturilor. Astfel, este recomandat a evita:

  • ridicarea brațelor cu cotul deasupra umărului;
  • mișcările rapide;
  • ridicarea greutăților mai mari de 3 kilograme.

 

Este indicat ca reluarea activității fizice să fie realizată treptat. Vorbește cu medicul specializat in chirurgie estetica si afla care sunt etapele de parcurs pentru reluarea activităților obișnuite.

Un somn corect și odihnitor

O recuperare corectă necesită ca în timpul somnul să dormi pe spate. În acest mod, la nivelul implantului nu apar șocuri mecanice, care pot modifica poziția acestuia sau forma sânului.

 

Dacă ești obișnuită să dormi pe o parte, această recomandare îți poate părea dificilă. De aceea, plasează două perne de dimensiuni mari în lateral. Acestea vor preveni rotirea corpului în timpul somnului.

Realizarea adecvată a dușului

Spălarea sânilor nu este indicată în primele zile după intervenția chirurgicală. Vorbește cu medicul chirurg și respectă indicațiile acestuia. Când spălarea sânilor este permisă, sunt recomandate următoarele:

  • utilizarea apei călduțe, nu fierbinți;
  • folosirea unui săpun blând, fără alergeni, parfum sau substanțe iritante;
  • evitarea aplicării unei presiuni crescute;
  • aplicarea delicată a săpunului;
  • uscarea prin tamponarea blândă cu un prosop fin.

Evitarea expunerii la soare

Expunerea la soare nu este recomandată în primele săptămâni de la operație. Însă, după trecerea acestei perioade, poți să stai la soare. Însă, nu expune zona suturilor și folosește de fiecare dată cremă de protecție solară cu un indice de protecție ridicat.

 

Efectul nedorit al razelor de soare este reprezentat de decolorarea cicatricilor care rămân după operație. Astfel, această zonă capătă un aspect neplăcut.

 

Operația de augmentare mamară este una dintre intervențiile în care recuperarea nu se asociază cu un disconfort semnificativ. De aceea, poți crede că este în regulă să-ți reiei activitățile obișnuite. Însă, chiar dacă te simți bine, respectă indicațiile medicului. Mergi periodic la consult și nu uita că perioada de recuperare este foarte importantă pentru obținerea unui rezultat estetic plăcut și armonios.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram