fbpx

Realizarea unei promovari site

Odata cu debutul unei afaceri, indiferent cât de mare sau mică este, se simte nevoia unei prezenţe online iar de cele mai multe ori, pentru a putea fi vizibil este necesar şi un amplu proces de promovare a site-ului afacerii respective.
Fără aceasta promovare site-ul nu va cunoaște succesul, depinzand total de aceasta puternica prezenta online.
Cele mai multe dintre companii au realizat cât de important si eficient este internetul pentru promovarea serviciilor sau produselor destinate publicului.

Trebuie sa stim de la început ca orice afacere online, mai ales dacă implica un magazin online, este o afacere al carui succes depinde de foarte multi factori, începând de la cât de diversificata este gama de produse pana la cât de seriosi sunt furnizorii, adaugandu-se bineinteles componentele de marketing si fidelizarea clienților.
Diferența pe care o face un magazin online spre deosebire de unul fizic deschis intr-un centru comercial este ca intr-un magazin online potentialii clienti nu ajung întâmplător. Într-un magazin fizic se poate ajunge și din intamplare.
Cei mai multi dintre clienții magazinelor fizice se pot plimba întâmplător prin fata acestora vizitandu-le doar pentru ca sunt in drumul lor.
In mediul online lucrurile merg total diferit prin urmare, magazinul trebuind sa depuna eforturi de promovare online pentru atragerea fiecarui vizitator pe site.
Si acum pentru ca am facut diferența intre cele doua magazine haideți împreuna sa observam care sunt mijloacele de promovare online pentru a atrage cât mai multi potentiali clienți pe site.
Cele mai importante pe care le vom întâlni sunt cele realizate prin strategia de promovare organica sau promovarea platita.
Amândouă au ca obiectiv cresterea vizibilitatii site-ului oferita de motoarele de cautare, distingandu-l in raport cu celelalte magazine concurente.
De ce ai avea nevoie de o promovare site?
Promovarea web este o etapa importanta in crearea succesului unui site web performant, scopul promovarii fiind acela de a aduce site-ului pe primul loc in rezultatele motoarelor de cautare pentru anumite cuvinte cheie.
Se urmareste o pozitie cât mai buna în motoarele de căutare pe anumite cuvinte cheie pentru a veni în intampinarea clientilor care cauta un produs sau serviciu.
Ceea ce se urmareste mai exact printr-o promovare online este urcarea unui site in prima pagina Google prin diferite tehnici de optimizare si promovare online.

Cum se realizeaza o promovare site?
Realizarea unei promovari de succes implica un plan de strategie bine pus la punct încă de la început. Pus la punct si gândit pe termen lung,
Înainte de a recurge la o promovare online trebuie realizata implicit o analiza amanuntita a site-ului.
Aceasta analiza implica nivelul de optimizare on-page si off-page la care se găsește site-ul într-un moment. Doar în funcție de aceste rezultate se va elabora mai intai un plan de optimizare SEO a site-ului si o strategie de promovarea online a acestuia.
O componenta foarte importanta a unei promovari este analiza corecta a grupului tinta, intrebarea pe care trebuie sa ne-o punem este ,,Cui promovam?”
Este important sa știți sa alegeți audienta potrivita pentru a va adresa doar celor care vor prezenta interes pentru produsele sau serviciile voastre.

Cine poate face corect promovarea web a unui site?
O promovare trebuie realizata eficient și folosind metode corecte. Altfel, dând greș riscam ca site-ul sa nu mai apara deloc in motoarele de căutare sau chiar sa fie penalizat de Google, penalizarea site-urilor realizandu-se tot mai des în ultima vreme.
Recomandat este sa apelati la o firma specializata în domeniu pentru a evita toate aceste neplaceri astfel încât site-ul dumneavoastra sa se bucure de un succes așa cum desigur, doriti.
Din fericire SeoWeb Seco ofera servicii de promovare, iar tot ce trebuie sa faci este sa ne contactezi, noi iti vom oferi suportul de care ai nevoie pentru ca afacerea ta sa prospere.