RawCoco te invata cum sa faci un super tort raw vegan

Fondatoare RawCoco, Anca Alungulei te invata astazi cum sa faci un tort raw vegan delicios si care sa arate perfect. Anca este o specialista in tot ce inseamna raw vegan, iar pe site la ea poti gasi diverse retete, diete si sfaturi despre acest subiect.

Principalele trei elemente din componenta unui tort raw vegan

1. Baza tortului raw vegan

– 1 cana cu migdale pe care o pui la inmuiat cel putin 8 ore (poti sa o pui cu o seara inainte)
– 4 smochine pe care le pui la inmuiat cu cateva ore inainte (3-4)
– 1 lingurita cu pudra de cacao neindulcit, foarte important!

2. Umplutura tortului raw vegan

– 2 cesti cu caju, pe care le pui la inmuiat cel putin 8 ore (la fel, poti sa le pui cu o seara inainte)
– 3/4 ceasca cu unt de cacao topit
– 1/3 ceasca cu ulei de nuca de cocos
– 1/3 cana cu miere de albine
– 1 lingura de extract de vanilie sau 1 pastaie
– Un varf de cutit cu sare de Himalaya
– aproximativ 250 -300 g capsune pe care le tai felii

3. Crema de ciocolata pe care o vom pune peste tortul raw vegan

– 1/2 cana cu miere de albine sau sirop de agave de ai
– 1/2 ceasca cu pudra de cacao cruda
– 1/3 ceasca cu unt de cacao topit
– 1 lingura cu extract de vanilie sau 1 pastaie

Este foarte importante ca toate aceste 3 puncte sa le faci pe rand si sa le pui in locuri diferite pe masa de lucru. Avand o organizare buna, conform celor 3 puncte, vei reusi sa faci un super tort raw vegan precum cel pe care il gasesti la RawCoco.

Cei 3 pasi pe care trebuie sa ii faci pentru a face un tort raw vegan ca la RawCoco

1. Pregatirea blatului – aici vom adauga toate ingredientele pe care le-am descris mai sus intr-un blender si le vom blenda pana cand vom obtine textura dorita. Dupa care aluatul il punem intr-o forma de tort si il bagam in frigider.

2. Pregatirea umpluturii pe care o facem din crema alba – caju-ul il vom bune in blender si incepem sa il blendam. Usor, usor pe masura ce se blendeaza adaugam si restul ingredientelor prezentate mai sus, dar mai putin capsunele. La fel si aici vom blena pana cand se obtine o crema. Cand vedem ca aceasta crema este gata, scoatem blatul tortului raw vegan pe care l-am pus mai devreme in frigider si il acoperim cu un strat de crema si cu un strat din capsune feliate. Urmand ca apoi sa acoperim statul de capsune cu crema care ne-a mai ramas. Apoi bagam tortul raw vegan din nou la frigeder pentru 3 ore, timp in care crema se va inchega.

3. Pregatirea cremei din ciocolata – aici e mai simplu, toate ingredientele le bagam in blender si le mixam. Scotem tortul raw vegan din frigider si intindem crema de ciocolata peste acesta. Daca ti-au mai ramas felii de capsune, le poti utiliza pentru a orna acest super tort raw vegan pe care tocmai l-ai terminat. Apoi mai bagam tortul cateva ore la frigider si gata!

Asadar, in cativa pasi simpli, poti face chiar tu un super tort raw vegan asa cum sunt cele pe care le gasesti la RawCoco!