fbpx

Rammstein x Balenciaga: o colaborare neașteptată

Trupa Rammstein și brand-ul de lux Balenciaga au lansat o colecție capsulă ca parte a unei colaborări neașteptate. Colecția este disponibilă pe site-ul Balenciaga, cu 9 produse diferite, inclusiv hanorace, tricouri sau accesorii. Aceasta a fost gândită de către Demna Gvasalia, directorul creativ al Balenciaga.

Rammstein este o trupă germană de NDH, care a apărut în Berlin în 1994. Membrii trupei sunt: vocalistul Till Lindemann, chitaristul Richard Kruspe, basistul Oliver Riedel, chitaristul Paul Landers, toboșarul Christoph Schneider și pianistul Christian ”Flake” Lorenz, și au rămas împreună de-a lungul anilor, fiind nedespărțiți. Și-au păstrat același tip de lucru, trupa realizând intrumentalul, iar Till Lindemann, versurile pentru melodii. Printre cele mai cunoscute melodii ale trupei se numără ”Mein Herz Brennt”, ”Du Hast”, ”Sonne” și ”Deutschland”.

Hanorace oferte (link) pentru barbati

Balenciaga este o casă de modă de lux, fondată în 1917 de către designerul spaniol Cristobal Balenciaga, în San Sebastian, Spania. În momentul de față, brandul își are sediul în Paris. Balenciaga a fost numit ”maestrul tuturor” de către Christian Dior. Brandul este denumit de compania multinațională Kering. CEO este Cedric Charbit, iar director creativ este Demna Gvasalia. Demna Gvasalia este un designer de modă de origine georgiană, iar, după cum se vede, este un mare fan al trupei Rammstein, trăind în Germania de la vârsta de 12 ani. Înainte de a pleca de la Vetements, un brand la care a fost co-fondator, a lansat câteva produse print-uri cu Rammstein. Mai mult de-atât, mai multe melodii de-ale trupei au fost incluse în playlist-ul Balenciaga de pe Apple Music anul trecut.

Astfel a apărut colaborarea dintre trupă și brandul de lux, lansând 9 piese unisex disponibile atât pentru fani și nu numai. Colecția este compusă din 2 tricouri diferite, o bluză sport, 2 hanorace, o șapcă, o borsetă, un rucsac și o pelerină de ploaie. Pe tricouri, hanorace și bluză este imprimată o fotografie cu trupa ce a fost realizată de către Gottfried Helnwein în 1998. Celelalte produse au imprimat numele și logoul trupei Rammstein. Prețurile produselor sunt destul de mari, cele două hanorace costând 695 $, respectiv 795 $. Șapca este 350 $, iar pelerina de ploaie are un preț de 1790 $.

Hanorace dama, aici

Disponibilă pe site-ul Balenciaga mai este doar pelerina de ploaie. Un singur tricou este disponibil cu pre-order în momentul de față. Celălat tricou, cât și hanorace, borsetă, rucsac sau bluză sunt indisponibile, stocul fiind deja epuizat.

Pentru a anunța colecția capsulă, Balenciaga a fotografiat fani ai trupei Rammstein în propriile lor camere, înconjurați de colecțiile lor de produse Rammstein și îmbrăcați în noile piese Balenciaga. Aceste fotografii, realizate tot de către Gottfried Helnwein, vin însoțite răspunsurile fanilor la întrebări legate de trupă, precum ”Care este melodia ta preferată a trupei Rammstein?”, ”Ce te determină să colecționezi produse Rammstein?”, ”Ce iubești cel mai mult la trupa Remmstein?”

Bazat pe playlist-ul de pe Apple Music al lui Demna, ne putem aștepta ca Balenciaga să lanseze lunar o colecție capsulă în colaborare cu un alt artist prezent în acel playlist.