Purtarea unui corset in durerile de spate

Aveti de ceva timp dureri de spate, lombagii, sau chiar un diagnostic de hernie de disc incipienta? Atunci aveti nevoie de o imobilizare a zonei afectate si de exercitii specifice care sa mentina tonusul muscular, altfel musculatura poate „lenevi”, deveni hipotona. Atentie insa, corsetul nu poate fi purtat mai mult de 2 saptamani zi de zi! Este de preferat sa fie purtat ocazional, intr-o zi in care depuneti mai mult efort, stati mai mult la birou sau chiar in picioare. Lombostatul este o orteza medicala ce ofera coloanei vertebrale suportul de care are nevoie, preluand din presiunea asupra nervilor, reducand astfel durerea.

Ce lombostat ti se potriveste? Hernia de disc, lombagiile sau orice alte afectiuni ale coloanei vertebrale presupun probleme dureroase si de multe ori frustrante, pentru care nici un remediu nu fuctioneaza decat pe o perioada scurta de timp. Incercarea de a gasi cele mai bune orteze medicale pentru problemele coloanei vertebrale va vor ajuta sa ameliorati durerile si sa amanati cat mai mult interventia chirurgicala. Lombostatul poate fi semi-rigid sau rigid, iar medicul il recomanda in functie de cat de afectata este coloana.

Dimensiunea corsetului este influentata de circumferinta taliei, de aceea inainte de a achizitiona unul trebuie sa stiti masuratorile cu exactitate.