Provocarile protezelor proaspat fixate

13 iunie 2018
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Daca ati ales sa mergeti pe calea protezelor dentare, chiar si dupa ce au fost fixate, procesul de ajustare nu s-a terminat. Pentru a ajunge la confort complet, este nevoie de timp si rabdare. In timp ce pentru unii nu este nevoie de ajustari, altii depind de ele mai ales in primele saptamani dupa aplicare. Fiecare se adapteaza in mod diferit protezelor dentare si numai o colaborare buna cu medicul dentist, o comunicare exacta a ceea ce simtiti, va face ca intreaga lucrare sa functioneze in mod corespunzator pentru fiecare pacient.

Dupa aproximativ 24 de ore de la plasarea initiala a protezei dentare va trebui sa va intoarceti in cabinetul medicului. Zonele sensibile, rosii, dureroase pot sa apara in acest timp scurt, motiv pentru care este importanta evaluarea specialistului. Pe masura ce timpul trece, acestea pot presa tesuturile moi de pe maxilar, fapt ce creaza tensiuni si durere. Acesta este unul din momentele in care este necesara o noua ajustare.

Invatarea mestecatului cu proteze noi dureaza, la majoritatea oamenilor, in jur de 4-8 saptamani. La inceput sunt indicate alimentele moi, treptat fiind permisa si incercarea de a gestiona alimentele tari. Este nevoie ca muscaturile sa fie mici, sa se practice masticatia pe ambele parti pentru mentine un echilibru.

Desi se spune ca vorbirea nu va fi afectata de protezele noi, totusi pentru a articula corect anumite sunete este necesara practica si perseverenta. Citirea cu voce tare poate ajuta la invatarea pronuntarii distincte a cuvintelor care sunt mai dificile. Este nevoie de timp ca limba si creierul sa invete pozitii diferite necesare pentru a reusi performante verbale chiar si cu proteze.

elveto-dent.ro // Cabinet stomatologic din Colentina

Pentru a avea parte de cele mai bune proteze dentare din sectorul 2, va puteti adresa specialistilor de la cabinetul stomatologic din Colentina, Elveto Dent. Programand o consultatie, veti avea parte de consilierea si informarea necesara cu privire la beneficiile protezelor in cazul dumneavoastra. Primul pas este sa accesati https://elveto-dent.ro/ si sa verificati numerele de telefon pentru programari, preturile si locatia exacta a cabinetului!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram