fbpx

Proiectul „Fii Propriul Tău Stăpân” la 7 luni de la lansare

La 7 luni de la lansare a proiectului „Fii propriul tău stăpân” campania de conștientizare a fost încheiată și continuă activitățile de motivare și informare antreprenorială, iar sesiunile de instruire au fost realizate, de asemenea, în proporție de 100%. Aceste procente se referă la cei 200 de beneficiari direcți din zone de risc ale județului Ilfov care au participat la sesiunile de conștientizare și la 100 de beneficiari care s-au înscris și au urmat cursurile de pregătire antreprenorială.

Cei 100 de beneficiari care au participat la cursurile de competențe antreprenoriale au promovat în proporție de 95%, iar proporția femeilor în grupul cursanților a fost de 63%. Distribuția pe grupe de vârstă a celor 100 de participanți la instruire a fost de 28% pentru grupa 18-30 ani, 51% pentru grupa 31-50 ani și de 21% pentru grupa peste 50 de ani.

Chestionarul de evaluare privind performanța și calitatea serviciilor de instruire a pus în evidență faptul că participanții sunt total de acord că: instruirea a ajutat la înțelegerea conceptelor de bază și că ceea ce s-a predat este important (82%); materialele de instruire, prelegerile, exercițiile și consultanța s-au completat reciproc, iar examinările și planul de afaceri au măsurat corespunzător cunoștințele cursanților despre conținutul cursului (peste 73%). De asemenea, cursul a dat încrederea de a obține competențe suplimentare în domeniul antreprenorial (75%) și au fost îndeplinite așteptările privind calitatea serviciilor de instruire (75%).

Din comentariile cursanților rezultă că acest curs a fost extrem de util, toate informațiile au fost explicate în detaliu, a contribuit la creșterea nivelului de încredere în propria capacitate de inițiere a unei afaceri și merită recomandat tuturor persoanelor care vor să devină antreprenori. De asemenea, echipa de profesori a dat dovadă de profesionalism și implicare.

Foto: Kaboompics, https://pixabay.com/service/license/