Proiectul de eCustoms implementat la Autoritatea Nationala Vamala din Turcia finalist in competitia celor mai bune proiecte internationale

Compania SIVECO Romania este si anul acesta Finalista in competitia dedicata celor mai bune proiecte din lume, organizata de Asociatia Internationala de Project Management (IPMA).

Recunoasterea este datorata proiectului NCTS – New Computerized Transit System, dezvoltat si implementat la Autoritatea Vamala din Turcia.

Sistemul IT destinat vamilor consta intr-o suita de aplicatii interoperabile, integrate si accesibile care faciliteaza schimbul electronic de date in cadrul proceselor vamale de baza. Acesta ajuta la cresterea eficientei procedurilor de tranzit, la prevenirea si detectarea fraudelor, accelerarea si securizarea operatiunilor desfasurate in cadrul unei proceduri de tranzit, imbunatatirea comunicarii si coordonarii intre administratiile vamale.

“Suntem foarte mandri de aceasta nominalizare in cadrul unei competiții de un asemenea prestigiu la nivel mondial. Este o onoare, nu doar pentru compania noastra ci si pentru tara noastra faptul ca SIVECO dezvolta proiecte internationale de anvergura, cu management de excelenta. Experienta companiei noastre in domeniul vamal este construita pe parcursul a peste 15 ani, in proiectarea, dezvoltarea si implementarea de solutii IT integrate complexe”, a declarat Dan Tuhar, directorul departamentului eCustoms din cadrul SIVECO Romania.

NCTS este un sistem computerizat pentru controlul miscarii marfurilor aflate in tranzit care nu sunt in libera circulatie pe teritoriul Uniunii Europene (UE) si tarilor EFTA (European Free Trade Association). Comisia Europeana solicita ca tarile candidate sa aiba un sistem de tranzit computerizat complet compatibil si interoperabil. Astfel, pregatirea Administratiei Vamale din Turcia pentru aderarea la Conventia Comuna de Tranzit si conectarea la NCTS in contextul UE este o preconditie a aderarii la Uniunea Europeana.

IPMA este autoritatea cea mai respectata in project management, juriul international care gireaza competitia anuala IPMA Gala Awards fiind renumit pentru profesionalism si exigenta. In acest an, competitia celebreaza a 26-a editie.

Anul trecut, la Gala International Project Management Association, care a avut loc in Australia, proiectul New Computerized Transit System dezvoltat de SIVECO Romania la Autoritatea Nationala a Vamilor a obtinut marele titlu „Winner IPMA Awards 2011”.

Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are in prezent 1.300 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture si eCustoms, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor 20 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 150 de premii interne si internationale.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume:Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro.