fbpx

Producatorul Bico Industries a implementat ERP SFA si Business Intelligence de la Senior Software

Cu o cifra de afaceri de 9.4 mil. EUR inregistrata in 2013, Bico Industries produce si distribuie polistiren expandat, coltare, dibluri pentru polistiren si plasa de armare. In prezent, compania este in top 10 producatori de polistiren si primul producator de plasa de armare din fibra de sticla din Romania, avand cea mai moderna capacitate de productie, complet automatizata.

La doar doi ani dupa inceperea activitatii de productie, Bico Industries a implementat un sistem ERP, dar odata cu dezvoltarea accelerata a companiei a fost necesara inlocuirea acestuia, deoarece nu mai tinea pasul cu cresterea afacerii. In consecinta, managerii au cautat un sistem informatic flexibil, de ultima generatie tehnologica, capabil sa gestioneze in mod integrat activitatile de productie si distributie, dar si sa ofere acces la rapoarte actualizate in timp real. In acest sens, au ales pachetul de solutii oferit de Senior Software, respectiv SeniorERP integrat cu SeniorSFA – pentru automatizarea fortei de vanzare mobila si SeniorVisualBI – pentru analiza si raportare avansata.

“Ca urmare a prezentarilor facute de catre principalii furnizori de soft ERP de pe piata am constatat ca SeniorERP acopera necesitatile si cerintele societatii. Functionalitatea softului este remarcabila, dat fiind timpul relativ scurt avut la dispozitie pentru implementare, dovada a faptului ca echipa de implementare si-a atins obiectivele si a reusit sa se faca inteleasa de toate compartimentele functionale ale SC Bico Industries SRL. Consideram ca abordarea Senior Software a fost una onesta, iar la bugetul alocat a oferit maximul de elemente (module si aplicatii) inglobate in produsul final.
Pe termen mediu dorim sa ne consolidam pozitia pe piata, o piata extrem de concurentiala, iar faptul ca avem un soft care ne prezinta oglinda fidela a activitatii noastre in timp real si putem lua decizii in consecinta, nu poate fi decat un argument in plus ca vom reusi.”, a declarat domnul Catalin Tirlea, Director Executiv Bico Industries

Avand in vedere obiectul principal de activitate al companiei, una dintre conditiile impuse in cadrul procesului de selectie a sistemului ERP a fost ca acesta sa detina un modul dedicat productiei. SeniorERP a indeplinit aceasta cerinta, iar activitatea de productie a Bico Industries este gestionata in prezent prin intermediul unor instrumente precum: retete de productie, bonuri de intrare, de consum, wizard-uri de generare automata a documentelor, diverse rapoarte de stoc samd.

Pentru eficientizarea distributiei, pe langa functionalitatile specifice oferite de SeniorERP, respectiv managementul clientilor, al furnizorilor, al produselor, al listelor de preturi sau al politicilor comerciale, compania avea nevoie si de un sistem accesibil de pe dispozitive mobile, care sa automatizeze activitatea agentilor de vanzare de pe teren. Astfel, a fost aleasa solutia SFA – care pe de o parte ofera reprezentantilor de vanzari acces in timp real la stocuri, preturi sau istoricul clientilor si pe de alta parte permite transmiterea comenzilor direct catre sistemul ERP, pentru a putea fi procesate si pregatite pentru livrare in cel mai scurt timp.

Nevoia de a avea la indemana rapoarte actualizate, care sa sustina deciziile de zi cu zi, i-a determinat pe managerii Bico Industries sa implementeze si SeniorVisualBI, solutia Business Intelligence dezvoltata pe platforma Tableau Software, lider mondial in vizualizarea datelor. Cu ajutorul sistemului BI, acestia urmaresc indicatori precum volumul, valoarea, trendul vanzarilor raportate la articole, la agentii de vanzari, la clienti sau la zonele de vanzare, situatia achizitiilor sau distributia costurilor pe centre de cost.

Prin retehnologizarea in anul 2009 a fabricii Hitrom, Bico Industries a redat productiei o suprafata de peste 15000 mp. In prezent, linia de fabricatie a polistirenului expandat are o capacitate de 400.000 mc pe an, iar cea de productie a plasei de armare din fibra de sticla de aproximativ 28 mil mp pe an. Incepand cu anul curent produsele din plasa de armare sunt exportate pe piata UE.

Despre SeniorERP:
SeniorERP este cea mai noua platforma tehnologica pentru Distributie, Productie, Servicii si Retail:
• Primul ERP din Romania disponibil SaaS
• Primul ERP din Romania disponibil in Azure – solutia cloud de la Microsoft
• Primul ERP din Romania care a incorporat cea mai noua generatie de interfata, pentru a asigura simplitate in utilizare
• Primul ERP din Romania scris complet in tehnologia .NET 4.0 – care include WCF pentru comunicatie securizata in timp real prin internet si WF pentru modelarea fluxurilor de business conform nevoilor clientilor
• Primul ERP din Romania care a incorporat platforma de analiza a datelor Tableau Software – lider mondial in vizualizarea datelor

Despre Senior Software:
Infiintat in 2003, Senior Software este unul dintre cei mai inovatori jucatori pe piata sistemelor software de management al afacerilor. Companie avand capital integral romanesc, Senior Software dezvolta si implementeaza sisteme informatice de ultima generatie, specializate pe verticale de piata: SeniorERP, SeniorVisualBI, SeniorCRM, SeniorSFA, SeniorSCM si SeniorCPM.

Printre clientii Senior Software se numara:
Walmark Romania, Regency Company, Mirano, Consolight, Multibond Dural, Phoenix Contact, Rocast, Side Grup, General Parmafood, Apollo Mod Distribution, Baltic Invest CEE, Koelner Bulgaria, Velfina, Dinamic 92 Distribution, Immergas Romania, Farmaceutica Remedia, Hofigal, Biochefarm, KG Rulmenti, Felder Gruppe, Vitap Echipamente, Sea-Bell Trading, General Industry, Sentia, Ocean Fish, DDS Group, Romvelia Prodcom, Vitacom Electronics, RIGK Romania, Cord Impex, Marcoser, Gero Tools, Duraziv, Heinrig Distribution, Therezia Prodcom, M&M Product, Gomar Electric, Roma..nia, Sipex Company etc.