Problemele Cu Frigul Ale Tamplariei Din PVC

8 noiembrie 2012

PVC-ul este un plastic de foarte buna calitate, care totusi poate fi atacat de gerurile prea mari din timpul iernii. Ca sa fiti sigur/a ca ferestrele din PVC pe care le cumparati nu vor fi distruse, cereti vanzatorului sa va dea si o solutie pe care sa o aplicati inaintea iernii pe tamplaria din PVC pentru a mai atenua din riscurile pe care le confera inghetarea tamplariei si a geamului cu totul.

Daca tot am mentionat geamul unei tamplarii de PVC, trebuie precizat si faptul ca geamurile ingheata in timpul iernii indiferent de solutia pe care ati folosi-o. Singurul lucru care le face sa nu inghete este sa le tineti deschise, iar in casa sa aveti o temperatura mare care sa contracareze efectele temperaturii extrem de mici de afara. Insa in conditiile in care nu doriti sa raciti numai de dragul ferestrelor de PVC pe care le aveti, va recomandam sa evitati condensul in casa. Daca ati fost curiosi sa vedeti cum se formeaza desenele de gheata pe geamuri in copilarie, stiti deja ca geamurile de la bucatarie erau cele mai “artistice”, pentru ca la bucatarie se gatea, spre deosebire de dormitor, unde nu statea mai nimeni in timpul zilei, si unde temperatura din interior era doar cu cateva grade mai mare decat cea din exterior. Ei bine, puteti proteja ferestrele de PVC de acest condens daca eliminati condensul din casa dumeavoastra.

Oricat de frig ar fi afara, trebuie sa mai deschideti geamul si in timpul iernii, pentru a aerisi casa. Astfel, aveti grija ca geamul de la dormitor sa se deschida dimineata pentru macar o jumatate de ora, si la fel si seara. De asemenea, la bucatarie ar fi ideal sa va instalati o hota care sa absoarba tot aburul din camera si sa nu il lase sa se depuna sub forma de picaturi pe ferestrele de PVC.

Daca aveti cumva geamuri la baie, imediat dupa ce faceti baie sau dus, deschideti la maxim geamul respectiv si la cateva minute dupa aceea, stergeti-l cu o carpa moale, pentru a impiedica formarea ghetii pe geam. Gheata nu afecteaza doar geamul, putand cauza crapaturi, dar si tamplaria unde este montat geamul. Astfel, daca apa ingheata intre tamplarie si foaia de geam in sine, atunci tamplaria se va contracta si vor putea aparea fisuri mici. Aceste fisuri se vor mari la urmatorul inghet si tot asa pana cand va trebui sa schimbati tamplaria cu totul. Tineti asadar condensul departe si protejati-va tamplaria de PVC de frig!

Despre tamplarie pvc Kondor vezi mai multe pe site-urile noastre

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram