Cum iti dai seama ca ai probleme mari in cuplu!

29 noiembrie 2019
Autor:
Felix Culpa SRL

Atunci cand ai probleme in cuplu parca nimic nu mai este la fel. Nu mai ai chef de nimic, esti suparata, te enervezi din orice mic lucru si nu te poti concentra la ce vrei sa faci. Primaria-dts.ro iti da cateva sfaturi despre cum sa iti dai seama ca ai probleme mari in cuplu!

E nemultumit de orice. Orice ai face, orice ai zice, oriunde ai fi, el iti reproseaza ca gresesti. Sau mai rau, vreau cu orice pret sa iti demonstreze ca tu nu ai dreptate!

Este obosit si plictisit tot timpul. Chiar daca vrei sa mergeti la un gratar sau la piscina, la un restaurant sau in parc, el este mereu obosit si nu are chef de nimic.

Nu te complimenteaza. Daca la inceputul relatiei iti facea o multime de complimente, in timp aceste complimente au inceput sa dispara. Insa daca nici nu observa ca te-ai vopsit, ca ai o tinuta noua, ca te-ai ingrasat sau ai slabit, inseamna ca nu esti apreciata.

Nu te mai asculta. Nu mai are rabdare sa te asculte, insa nu poate inceta sa vorbeasca despre el, despre grijile lui sau despre problemele lui. In unele cazuri se inchide in sine si nu mai comunica deloc.

Relatia intima este o rutina. Relatia intima ar trebui sa fie ceva placut si excintant pentru amandoi. Daca a devenit un camp de lupta, o rutina sau v-ati plictisit, asta nu e de bine. El a inceput sa caute placeri intime in alta parte si acest lucru dauneaza relatiei de cuplu.

La un moment dat iti dai si tu seama ca esti intr-o relatie toxica

Dupa un anumit timp iti vei da singura seama ca esti intr-o relatie toxica in care nu mai poti sta. Observi ca nu mai faci nimic din ce iti placea inainte, ca ti-ai ascuns visele undeva sub pat, ca nu te mai recunosti, ca nu mai zambesti in fiecare zi. Atunci este momentul sa iei o decizie grea si dureroasa, insa necesara pentru ca viata sa iti apartina din nou.

Tensiunile din cuplu afecteaza atat cuplul, cat si personale din jurul acestuia, care simt ca ceva este in neregula. Stresul in care traim intr-o relatie toxica duce la producerea excesiva a diferitilor hormoni, care pot declansa perturbari la nivel digestiv, respirator, circulator, endocrin, sexual, s.a.m.d.

Depresia, anxietatea, scaderea increderii in sine, toate sunt tulburari care au o stransa legatura si cu viata noastra persoanala si mai ales cu relatia de cuplu. De aceea este atat de necesar sa ne dam seama cand relatia noastra a devenit toxica si sa alegem sa plecam  inainte de a ne distruge psihicul si viata!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram