Principalele criterii de alegere a unui avocat din Timisoara

18 mai 2022
Autor:
HAPPY ADVERTISING

Situatiile care necesita un avocat sunt nedorite, uneori aparand din senin. Fie vorba despre solutionarea unor litigii, infiintarea unei firme sau un divort, alegerea avocatului potrivit este cea mai rapida si eficienta rezolvare a problemei.

Insa cum alegi avocatul potrivit pentru tine si situatia ta? Daca nu stii cum faci asta, nu te speria. Ti-am pregatit mai jos in articol principalele criterii de care sa tii cont cand alegi un avocat din Timisoara.

Dar inainte de asta, trebuie sa intelegi anumite lucruri legate de avocati si de rezolvarea cu succes a problemei:

Fiecare caz este unic. Un avocat potrivit nu inseamna un avocat perfect, chiar daca tii cont de criteriile de mai jos. Totodata, nu inseamna ca ai garantia unei probleme rezolvate 100%. Pana la urma, avocatul iti apara drepturile si de reprezinta in instanta, dar instanta de judecata da verdictul final.

De asemenea, trebuie sa stii ca avocatul poate sa te refuze. Daca ai un caz ce presupune diverse complicatii sau este prea mult de munca, acesta poate sa spuna “nu”. Si tu poti spune “nu” daca exista lucruri neplacute. Spre exemplu, daca onorariul este prea costisitor, poti sa il refuzi si sa alegi alt avocat. 

De unde incepi cautarea unui avocat potrivit din orasul tau?

Daca esti pentru prima data intr-o astfel de situatie in care ai nevoie de servicii de avocatura, alegerea avocatului potrivit pentru cazul tau poate fi una dificila. De aceea ti-am pregatit o lista cu cateva criterii de care sa tii cont atunci cand doresti sa fii reprezentat in fata legii sau pur si simplu sa soliciti anumite sfaturi.

 

  • Legalitate

 

Primul si cel mai important criteriu cand alegi un avocat este sa isi desfasoare activitatea legal. Asta inseamna ca trebuie sa fie membru UNBR (Uniunea Nationala a Barourilor din Romania). Pentru a verifica daca un avocat face parte din UNBR, poti intra online pe Tabloul Oficial al Avocatilor din Romania. Acolo gasesti toti avocatii acreditati.

 

  • Expertiza potrivita

 

Daca treci printr-un divort, probabil nu ai nevoie de un avocat al dreptului muncii. In ziua de azi, specializarile avocatilor sunt din ce in ce mai diverse, si asta este un lucru bun.

De asemenea, vrei ca situatia ta sa fie gestionata cu ajutorul unui expert specializat in problema cu care te confrunti. In caz contrar, daca alegi un avocat cu mai multe specializari, sansele reusitei scad considerabil. 

 

  • Recomandari si recenzii

 

La inceput, cel mai bun mod de a gasi un avocat este prin recomandari de la persoane de incredere. Sau, in cazul in care cauti unul online, poti vedea recenziile lasate de fostii clienti ai acestuia. Desigur, inainte de toate asigura-te ca lucreaza legal si este potrivit cazului tau. Nu apela la un avocat doar pentru ca este varul colegei de munca si, bineinteles, ai primit recomandare de la aceasta.

Ce alte criterii importante trebuie sa iei in considerare pentru alegerea serviciilor de avocatura?

 

  • Relatie bazata pe incredere

 

Desi o relatie este influentata de doua persoane, asigura-te ca avocatul este unul de incredere. Va trebui sa impartasesti detalii incomode sau neplacute in discutiile cu acesta, care sunt confidentiale conform legii. Astfel, sansele unei reusite cresc. Este mai bine sa le afle de la tine decat sa le afle in instanta de la adversar, oricat de dureroase ar fi.

La fel cum avocatii au diverse arii de expertiza, au si diverse tipologii de personalitate. “Chimia” dintre voi va dicta, in mare parte, cata incredere ai in avocatul ales. Asigura-te ca sunteti aproximativ pe aceeasi lungime de unda. In plus, este foarte important sa-i transmiteti avocatului toate informatiile pe care acesta vi le solicita, chiar daca considerati ca unele dintre ele nu sunt in avantajul vostru din punct de vedere al procesului.

 

  • Seriozitate si transparenta

 

Inca un criteriu extrem de important este transparenta avocatului. Un avocat bun iti va spune care sunt posibilele rezultate si la ce sa te astepti. De asemenea, iti va spune care sunt costurile si posibilele costuri. Acestea sunt discutate la prima intalnire si, de obicei, tot atunci platesti onorariul. Avocatul poate sa includa in onorariu aproximatia posibilelor costuri.

In plus, asigura-te ca esti informat in legatura cu situatia curenta. Nu va trebui niciodata sa innebunesti cu emailuri sau telefoane un avocat serios. In schimb, acesta te va tine la curent cu tot ceea ce se intampla.

Acum stii cum alegi un avocat care iti creasca sansele de succes. Tot ce mai ai de facut este sa il cauti, contactezi si sa incepeti sa colaborati. Si nu uita, poti alege mereu un avocat nou . Daca simti ca ceva nu este in regula, poti gasi mereu altul.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram