Primele 25 de doamne din regiunea Nord Vest au finalizat cursul de perfectionare in domeniul antreprenoriatului

29 mai 2015

Asociatia JCI Active Citizens Cluj alaturi de compania de consultanta Loop Operations, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, Institutul Economic Roman si Asociatia pentru Economia Cunosterii au placerea de a anunta finalizarea cursului de antreprenoriat dedicate femeilor de catre prima grupa, formata din 25 de doamne. Organizat in cadrul proiectului „Egalitate reala, nu conceptuala!” cursul a avut loc la Cluj, desfasurandu-se pe parcursul a 5 zile in perioada 18-22 mai 2015.
Doamnele participante la curs au fost selectate din randul a 250 de femei, din regiunea de dezvoltare Nord-Vest, care au luat parte la cursurile de calificare profesionala organizate anterior in cadrul proiectului. Pe parcursul formarii in meserii precum lucrator in comert, agent de curatenie, ingrijitoare copii, manichiurist/pedichiurist sau confectioner, doamnelor le-au fost evaluate potentialul antreprenorial, aptitudinile, dar si determinarea individuala si dorinta de a intreprinde o afacere pe cont propriu. In urma evaluarii 25 de persoane au fost selectate pentru a participa la cursul dezvoltare a aptitudinilor antreprenoriale.
Astfel, pe parcursul a 40 de ore de pregatire teoretica si practica cursantele au studiat si au asimilat resursele necesare crearii si implementarii unei afaceri sustenabile. Alaturi de consilierii proiectului au urmat pasii necesari infiintarii unei noi afaceri, plecand de la dezvoltarea ideii initiale, aplicarea cercetarilor necesare, crearea strategiilor de actiune, a materialelor de marketing credibile, crearea echipei de angajati, parteneri sau investitori si pana la managementul productiei, finantelor si al operatiunilor.
Cursurile de antreprenoriat dedicate doamnelor reprezinta doar o mica parte a activitatilor proiectului „Egalitate reala, nu conceptuala!”. Partenerii mai sus mentionati ai proiectului urmaresc sa contribuie prin activitatile implementate la: consolidarea principiului accesului egal pe piata muncii, promovarea antreprenoriatului in randul populatiei feminine si asigurarea accesului egal pe piata muncii.
Pentru mai multe informatii despre activitatile proiectului va asteptam pe site-ul oficial www.femeiactive. ro.
*Proiectul „Egalitate reala, nu conceptuala!” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram