fbpx

Prima imprimanta digitala de proofing cu toner transparent

Anii de cercetare asidua a companiei Canon au avut ca rezultat crearea unui echipament digital care produce documente de inalta calitate, asemanatoare productiei offset, fara a implica insa aceleasi costuri.
Echipamentul se adreseaza tipografiilor, companiilor care ofera servicii de creatie, agentiilor de design, dar nu numai. Specialistii acestor companii au fost invitaţi să il testeze în cadrul unui eveniment amplu, organizat de Sama Consul impreuna cu Canon Romania, pe 25 noiembrie. Cu această ocazie, invitaţii au aflat care sunt tendinţele pieţei de echipamente profesionale, precum şi modul de funcţionare a imprimantei.
Avand o viteza de productie de 14 ppm pentru imprimarile color si de 60 ppm pentru imprimarile alb-negru, imagePRESS C1+ reprezinta alternativa digitala cea mai viabila in acest moment pentru digital proofing. Un nou sistem ingenios de toner transparent este un alt element de baza al echipamentului Canon imagePRESS C1+. Tonerul traditional este pulverizat sau polimerizat. Noul toner Vivid (V) de la Canon ofera modalitatea de a combina cele mai bune elemente ale celor doua tehnologii intr-un sistem ce ofera o gama larga de culori si o consistenta exceptionala a imaginilor. In plus poate da o nuanta metalica a culorilor daca se doreste.
Folosirea tonerului transparent Canon ofera o gama larga de aplicatii:
– crearea printurilor cu aspect metalizat – folosind o paleta de culori in degrade la care se adauga tonerul transparent;
– realizarea elementelor de siguranta pe cupoane sau bilete de spectacol – elementul de siguranta confera protectie excelenta si eficienta din punct de vedere al costurilor impotriva falsificarii, disparand in cazul in care documentele care contin elementul respectiv sunt copiate;
– matuire totala sau partiala a printurilor si chiar crearea unor efecte speciale.
Interfata intuitiva oferita de Command WorkStation simplifica sarcinile complexe, indiferent de nivelul de pregatire al operatorului. Posibilitatile eficiente de paginare permit utilizatorilor sa creeze cu usurinta o gama larga de brosuri complexe. Un pachet optional dedicat artei grafice ofera unelte sofisticate pentru gestionarea culorilor, pentru verificarea si controlarea fluxului de lucru.

Momentul-cheie al evenimentului de pe 25 noiembrie a constat în sesiunea de demonstraţii, când specialistii Sama Consul au indrumat invitaţii sa utilizeze echipamentul. Astfel, invitatii s-au putut convinge singuri de calitatea imaginilor si a documentelor imprimate cu acest echipament. „Consider că a fost un eveniment reuşit, mai ales din perspectiva faptului că am putut dezvolta relaţii şi că am putut convinge efectiv prin demonstraţie la faţa locului. Ne-a bucurat faptul că audienţa a fost una calificată, caracterizată prin profesionalism şi dorinţă de dezvoltare”, a declarat Cezar Croveanu, Director General Sama Consul.