fbpx

Prima faza a proiectului „Studiile juridice – intre teorie si practica” a ajuns la final la o data cu ultimele sesiuni

Institutul Notarial Roman, alaturi de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, firma de consultanta Loop Operations si Economic Confort, anunta incheierea primei faze a proiectului „Studiile juridice – intre teorie si practica” o data cu organizarea ultimelor sesiuni de consiliere profesionala si orientare in cariera adresate tinerilor aflati in perioada de tranzitie de la finalizarea studiilor la obtinerea efectiva a unui loc de munca.
In cadrul sesiunilor organizate in perioada 5-27 martie 2015, la sediul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, studentii si masteranzii ce studiaza domeniile juridic si administratie publica au fost informati si consiliati de catre expertii Loop Operations cu privire la aspecte importante, pe care ar trebui sa la aiba in vedere atunci cand isi cauta un loc de munca, dintre care amintim:
• Prezentarea asteptarilor angajatorilor, in vederea corelarii acestora cu elementele incluse in CV, scrisoarea de intentie sau a portofoliului profesional;
• Prezentarea celor mai eficiente metode de optimizare a C.V.-ului si scrisorii de intentie;
• Aplicarea unui set de teste vocationale ce au ajutat studentii sa isi realizeze un plan de cariera realist, realizabil;
• Simularea situatiei de interviu.
Sesiunile de consiliere sunt doar primul pas al unui demers mai amplu prin care partenerii si-au propus sa sprijine dezvoltarea aptitudinilor de munca a 500 de studenti si masteranzi ce studiaza in domeniile Drept si Administratie publica. O data finalizata aceasta etapa, studentii vor participa la sesiunile de consiliere individuala, in cadrul carora isi vor dezvolta competentele acumulate pana acum. Totodata, vor fi incheiate parteneriate cu 30 de institutii publice sau private ce desfasoara activitati relevante in domeniul juridic, in cadrul carora 250 de studenti isi vor desfasura stagiile de practica. La cerere, studentii pot beneficia de consiliere individuala, unde vor putea pune intrebari punctuale, vor avea posibilitatea de a aprofunda temele abordate si vor putea aplica metodele nou asimilate de imbunatatire asupra CV-ului propriu, sub indrumarea consilierilor.
Rata alarmant de ridicata a somajului in randul tinerilor a fost punctul de plecare al proiectului „Studiile juridice – intre teorie si practica”. Plecand de la aceasta problema presanta atat la nivelul tarii noastre, cat si la cel al Uniunii Europene, partenerii si-au propus ca prin activitatile puse la punct sa contribuie la imbunatatirea capacitatilor de ocupare si adaptarii la cerintele pietei muncii pentru 500 de studenti si masteranzi la studii juridice si administratie publica din regiunea Nord-Est; facilitarea tranzitiei de la scoala la viata activa pentru un numar de 250 de studenti, dezvoltarea a 30 de parteneriate cu intreprinderi cu activitati relevante in domeniul juridic, in vederea dezvoltarii aptitudinilor de munca a studentilor din grupul tinta.
*Proiectul „Studiile juridice – intre teorie si practica”. este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.