fbpx

Prețuri bune la vacanțe și vânzari record pentru turoperatorii români

Liderul turoperatorilor din România, Christian Tour, a pregătit pentru sezonul estival un număr de chartere cu 50% mai mare atât pentru Turcia, cât și pentru Grecia, comparativ cu anul trecut. Principalele creșteri le-a avut în marile localități din provincie, unde a pus numeroase zboruri directe către Zakynthos, Corfu, Creta, Rodos, Antalya, Bodrum, etc. Orașe precum Cluj Napoca, Timișoara, Iași sau Bacău au confirmat așteptările, turiștii locali preferând să zboare direct către destinația favorită, în detrimentul transferurilor lungi și obositoare spre București.
”Pentru noi este un an al recordurilor – a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour. Deși ne-am mărit considerabil capacitatea de operare în acest sezon, mizând pe un număr mult mai mare de garanții atât la camerele de hotel cât și la zborurile pe curse charter, așteptările ne-au fost confirmate din plin. Până acum nu avem nicio destinație cu grad de umplere mai mic de 50%, iar per ansamblu gradul general de rezervare pe cursele charter este de 62%. Așadar putem confirma în acest moment că toate zborurile charter anunțate de către Christian Tour la începutul acestui sezon sunt confirmate 100%.”
„Destinația care ne-a surprins cel mai mult anul acesta este Turcia (cu precădere Antalya), unde dacă punem în balanță și vacanțele cu autocarul și cele individuale, am vândut aproximativ 20.000 de locuri. Sincer, nu ne așteptam la o cerere atât de mare, dar prețurile foarte bune pe care le-am avut în early booking și pe care ne străduim să le menținem în continuare, au convins mulți români să-și urmeze visul. Adică să-și petreacă împreună cu familia concediul într-un hotel luxos de 5* all inclusive, plătind ca pentru un hotel de 4*. Un exemplu în acest sens este Insula Rodos, unde la un hotel nou, de 5* All Inclusive (Mitsis Alila Resort), cu servicii foarte bune şi facilităţi pentru toate vârstele, pachetele cu bilet de avion inclus încep de la doar 399 euro/persoană.”
Cu toate că sezonul turistic este abia la început, volumul mare de rezervări efectuate în perioada de Early Booking, prefigurează deja un top al celor mai căutate destinaţii pentru vara aceasta. Se detasează ca număr total de turişti, Antalya – care este la acest moment pe primul loc în preferinţele turiştilor români de anul acesta. Rivala, Grecia, este foarte aproape de prima clasată şi aici cea mai căutată destinaţie este Insula Zakynthos, urmată de Insula Creta şi Insula Corfu. Intră în topul preferinţelor românilor în materie de vacanţă, direct pe locul al treilea, o destinaţie celebră din Spania – Insula Tenerife. Destinaţie pentru care numărul de locuri charter a crescut semnificativ în ultimii ani, iar pentru sezonul de vară, Christian Tour a dedicat o cursă charter întreagă doar pentru Tenerife.
”O mare surpriză o constituie și Spania. Pe această destinație ne-am dublat capacitatea de operare pe cursele charter și am introdus, în premieră, zbor săptămânal spre Ibiza”, declară Marius Pandel.
Din datele touroperatorului Christian Tour, perioadele cele mai căutate de către turiști în acest an sunt: sfârșit de iunie (începe vacanța copiilor), început de septembrie (preturi foarte bune oferite de hoteluri) și august (foarte mulți români au concediu în această lună, iar căldura din orașe îi ”trimite” la plajă). Perioadele menționate mai au, din păcate, puține locuri libere atât la avion cât și la cazare, iar turiștii care vor o vacanță în intervalul de timp menționat ar trebui să se decidă din timp.

Volumul mare de locuri pe curse charter şi camere pe care Christian Tour le touropereaza în fiecare an, permite şi oferirea de pachete la tarife accesibile oricărui buzunar. Cei care nu şi-au luat încă o vacanţă pentru această vară, sau care îşi doresc o vacanţă în plus, au la dispoziţie încă numeroase oferte speciale: “Platește 1, merg 2!” pentru Insula Zakynthos sau Insula Thassos (cu tarife începând de la 63 euro/persoană, cu transport autocar inclus) sau „Cazarea gratuită” pentru Riviera Olimpului (cu tarife începând de la 55 euro/persoană, cu autocar inclus).

***

Christian Tour, una din cele mai mari agenții de turism din România, împreună cu toate companiile din grupul său, a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de euro, cifră care o clasează în topul agențiilor de turism din România. Cu o istorie de 19 ani în piața de turism autohton, Christian Tour deține în acest moment 30 de agenții proprii în toată România, plus patru filiale în Ungaria, Polonia, Serbia și Republica Moldova, rămânând în continuare cel mai mare tour operator pe vacanțe de tip charter din România și lider de piață pentru numărul de turiști care au ales să călătorească cu acesta.