Prese dezmembrări cauciucuri pentru activitatea de reciclare

O reprezentantă interesantă a familiei de compactoare de la Wagner – The Shredder Company este  presa dezmembrări cauciucuri. Ea se fabrică de către compania austriacă în două variante: WRD 450 și WRD 850.

Această presă  pentru anvelope este puternică, cu un consum de energie electrică redus, foarte intuitiv de manevrat și necesită o mentenanță minimală. Datorită acestor caracteristici este un compactor excelent pentru societățile comerciale care efectuează activități de dezmembrări auto.

Produsele din gama WRD pot separa fără probleme jantele din oțel sau aluminiu, de aceea acest tip de prese sunt ideal de utilizat în acele locuri unde trebuie ca să fie procesată o cantitate mare de anvelope, cu o productivitate a muncii foarte ridicată.

Avantajele echipamentelor de presare WRD 450 și WRD 850:

– procesul de compactare se realizează în circa 30 de secunde dacă se folosește presa WRD 850 și doar în 60 de secunde la utilizarea presei de dezmembrare cauciucuri model WRD 450;

– sistemul hidraulic al preselor din gama WRD  este foarte puternică și rapid și nu prezintă riscul supraîncălzirii utilajului și, pe cale de consecință, se evită defectarea rapidă a acestuia;

– cei 3 cilindri hidraulici sunt poziționați sub formă de stea, pentru o performanță deosebită în funcționare;

– deformarea anvelopelor se face în parametri optimi, în condiții depline de siguranță.

Presa pentru dezmembrări cauciucuri se poate utiliza fără restricții în cazul oricăror tipuri de anvelope.

Având în vedere că aceste echipamente de compactare speciale au fost proiectate cu maximă atenție și testate vreme îndelungată anterior comercializării acestora, beneficiarii pot să fie încredințați pe deplin că au făcut o alegere bună când au decis ca să achiziționeze un astfel de utilaj pentru reciclare modern.

Reglajele presei pentru anvelope se pot face foarte ușor. Operațiunea de dezmembrare se realizează pe șine de culisare, în condițiile unui sistem de control foarte bun, care previne accidentele nedorite ce ar fi putut ca să intervină în timpul funcționării, dacă acesta nu ar fi existat. Din acest motiv, dacă se respectă strict regulile de protecția muncii, nu există niciun risc pentru personalul ce manevrează un astfel de compactor pentru cauciucuri.

Dacă ne referim la siguranța în exploatare trebuie amintit că echipamentul de reciclare este prevăzut cu un cap de protecție cu un comutator (WRD 850), respectiv un scut de protecție (WRD 450).

Ce diferențe există între WRD 450 și WRD 850?

Modelul de presă dezmembrări anvelope WRD 450 este alternativa ieftină a tipului de compactor WRD 850. Primul este indicat acelor unități care au de reciclat o cantitate mai mică de cauciucuri. Cu toate acestea, și WRD 450 are performanțe excelente, putând compacta până la 60 de anvelope într-o oră (una pe minut).

Modelul WRD 850 are o viteză de presare dublă putând prelucra până la 120 de anvelope într-o oră (două pe minut)

Modul de funcționare al preselor pentru dezmembrări cauciucuri

La folosirea modelului WRD 450 pneul este pus pe echipamentul de compactare și prin acționarea manetei mecanice cu ambele mâini (pentru prevenirea accidentelor) cei trei cilindri hidraulici sunt acționați. Aceștia se lungesc simultan pe șinele de ghidare și comprimă anvelopa împreună cu janta. La final anvelopa poate să fie îndepărtată fără efort.

Modul de funcționare al modelului WRD 850 este aproape similar. Se deschide scutul de protecție și  pneul este pus pe echipamentul de presare. Se acționează cele două comutatoare electronice cu rol în prevenirea accidentelor de muncă, iar cei trei cilindri hidraulici controlați individual se extind în mod sincron și comprimă concomitent anvelopa și jantă. La finalul procesului, janta fiind deformată, anvelopa se poate separa foarte ușor.

Din punct de vedere tehnic se pot enumera următoarele elemente:

1. La modelul WRD 450:

– lungimea: 230 cm;

– lățimea: 200 cm;

– înălțimea: 160 cm;

– puterea motorului: 7,5 kW;

– performanța pe oră: până la 60 de anvelope:

– greutatea: circa 1.300 kg.

2. La modelul WRD 850:

– lungimea: 280 cm;

– lățimea: 210 cm;

– înălțimea: 180 cm;

– puterea motorului: 22 kW;

– performanța pe oră: până la 120 de anvelope:

– greutatea: circa 2.500 kg.