Premiera în România: s a lansat oficial primul site de recrutare pentru specialiștii medicali din țara MEDIjobs

1 aprilie 2016

3.500 de medici români ies anual din sistemul medical! În procente, 5% dintre medici și până la 10% dintre asistente emigrează anual către alte sisteme medicale. În total, din 2008 și până în prezent, peste 15.000 de medici români au plecat să lucreze în străinătate. Datele aparțin Colegiul Medicilor din România.

Peste 4.000 de CV-uri active și circa 300 de companii medicale prezente pe site-ul MEDIjobs

În prezent, MEDIjobs numără aproximativ 4.000 de CV-uri active cu o rată de creștere de 10-15 CV-uri noi pe zi. În doar 8 luni de funcționare, MEDIjobs a devenit una dintre cele mai mari și mai active comunități online care reunește specialiști din domeniul medical din România. Aproape 300 de companii care recrutează personal medical sunt active în cadrul platformei.
„În urma unui studiu MEDIjobs, s-a arătat faptul că doar 20% din personalul medical din România își caută activ un loc de muncă. Noi ne dorim să ne conectăm și cu cei 80% care nu caută activ un nou loc de muncă, însă sunt deschiși să evalueze oportunități de carieră care să le ofere noi provocări” a explicat Catrinel Hagivreta, Fondator & General Manager MEDIjobs.

Premieră în România: candidații pot face turul video al clinicilor, sălilor de operații și al aparaturii medicale înainte de a aplica!

În rând cu piețele de recrutare occidentale și în premieră în România, candidații au oportunitatea să evalueze mediul organizațional din cadrul companiilor înainte de a aplica la joburile oferite de acestea.. Practic, aplicanții pot vedea sălile în care urmează să lucreze, aparatura medicală și mai ales echipa în cadrul căreia va putea lucra, cu ajutorul unui video-tour disponibil în cadrul platformei MEDIjobs, înainte de a decide să aplice pentru post.

“Misiunea MEDIjobs este să ajute conectarea persoanei potrivite cu jobul potrivit. Gradul de relevanță înalt al candidaților și aplicanților la post este obiectivul nostru principal. Una dintre modalitățile prin care ne-am propus să facem acest lucru este să le oferim candidaților oportunitatea de în cadrul companiilor, astfel încât să ia contact cu cultura organizației înainte de a lua decizia de a aplica“ afirmă George Hagivreta, Fondator & Managing Partner MEDIjobs.
Având în vedere faptul că joburile din domeniul medical sunt, prin natura lor, pe termen lung, este foarte important ca aplicanții să fie siguri că aplică la un job în cadrul unei companii în care se pot dezvolta profesional pe durată îndelungată.

Probleme actuale presante ale angajatorilor medicali: avalanșa de aplicanți care nu corespund cu profilul postului sau lipsa de candidați în poziții-cheie pentru companie.

Potrivit companiilor medicale din România există 2 factori care îngreunează procesul de recrutare: 1. lipsa aplicanților pentru anumite poziții cheie și 2. avalanșa de aplicanții care nu corespund cu profilul postului pentru pozițiile care atrag ușor candidați. MEDIjobs rezolvă aceste probleme prin funcționalitățile automate ale platfomei de matching după anumite criterii, la care se adaugă o atitudine proactivă din partea reprezentanților companiei pentru a atrage candidații potriviți.
Aplicanții trebuie să fie potriviți atât din punct de vedere profesional (competențe), cât și personal (atitudini, comportament), cultura organizațională fiind foarte importantă în domeniul medical pentru că își pune amprenta direct asupra satisfacției pacienților.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram