Pregateste-ti masina pentru noul sezon cald

Sezonul cald incepe sa isi faca simtita prezenta in toata tara, cu temperaturi ridicate ce topesc toata zapada si precipitatiile ce incep sa dispara din prognoza meteo. Odata cu venirea unui nou sezon cald, este important sa va pregatiti autoturismul pentru noi conditii meteo si un alt stil de condus. Daca in timpul iernii viteza de rulare este una redusa, datorita precipitatiilor abundente si a starii precare a drumurilor acoperite cu zapada, in timpul verii viteza de croaziera este mai ridicata si stilul de condus este unul mai sportiv. Prin urmare, trebuie sa analizati atent starea articulatiilor masinii si a trenului de rulare, pentru a fi sigur ca puteti conduce cu o viteza ridicata pe perioada verii. O schimbare importanta ce trebuie facut odata cu venirea sezonului cald, in special dupa ce temperatura medie creste peste 7 grade celsius, este montarea unor cauciucuri vara potrivite. Pneurile de vara sunt necesare pentru a putea conduce in siguranta in perioada verii, pneurile de iarna neoferind sustinerea necesara pentru un condus lipsit de evenimente.

Majoritatea soferilor amana acest schimb, nefiind o legislatie in domeniu care se oblige montajul cauciucurilor de vara precum exista in cazul celor de iarna. Soferii amana montarea unor cauciucuri de vara potrivite motivand ca pot merge fara probleme cu cele de iarna si nu sunt dezavantaje. Realitatea este insa alta, un set de pneuri nepotrivit poate mari considerabil riscul de accident si scad performanta masinii. Care sunt dezavantajele folosirii unor pneuri de iarna pe timpul verii:

  • uzura pronuntata intr-un timp scurt

Pneurile de iarna au in compozitie siliciu, ceea ce le face sa fie mai moi pe perioada iernii si sa nu inghete, insa cand sunt folosite vara ele se uzeaza intens intr-o perioada scurta de timp. Asta va pune in situatia de a cumpara un set de anvelope intr-o perioada scurta de timp. Prin urmare, nu faceti nicio economie daca folositi pneuri de iarna vara, ba chiar dimpotriva.

  • risc de explozie marit

Anvelopele de iarna au un indice de viteza scazut, in comparatie cu un set de cauciucuri de vara, prin urmare daca conduceti pe autostrada cu o viteza ridicata pentru o perioada lunga de timp, riscati ca anvelopa sa nu reziste la viteza si sa se produca o explozie. Riscul de accident in acest caz este marit iar urmarilor pot fi uneori dramatice.

Prin urmare, aveti doar dezavantaje daca folositi un set de pneuri de iarna in timpul verii. Va recomandam sa rulati doar cu cauciucuri vara pe timpul sezonului cald si sa nu fortati folosirea unor pneuri nepotrivite. Daca sunteti pusi in situatia de a cumpara un nou set de anvelope auto, va recomandam sa optati pentru achizitia de anvelope online, fiind o solutie rapida si sigura.