Pregateste-ti masina pentru iarna cu BestAutoVest!

29 octombrie 2018
Autor:
E-AUTOPARTS EUROPA SRL

Sezonul iernii se apropie rapid si este util sa-ti pregatesti masina din timp !

Așa cum noi oamenii avem nevoie de o nouă garderobă pentru anotimpul rece și mașina noastra are nevoie de îngrijire specială pentru această perioadă dura din sezonul iernii.

Iarna este anotimpul în care suntem cei mai pre-dispusi accidentelor, asa ca trebuie să ne pregătim masina  pentru a evita o surpriză neplăcută.Daca luam toate măsurile necesare, costul reparațiilor, după ce se topește zăpada va fi mai mic.Atunci când conduci o mașină nu ești responsabil numai pentru viața ta ci și a celorlalți participanți la trafic, de aceea, trebuie să îți pregătești mașina pentru sezonul de iarnă.

Factori importanti de luat in calcul atunci cand este vorba despre protectia si siguranta automobilului in timpul pregatirii pentru sezonul de iarna :

  1. Pregateste-ti Masina pentru iarna cu Anvelopele speciale de la bestautovest.ro

Schimbarea cauciucurilor / anvelopelor de vara cu pneuri de iarna nu este reglementata prin lege cu o data precisa. Obligativitatea dotarii masinilor si autoturismelor cu cauciucuri, respectiv anvelope de iarna, nu depinde de un anumit interval de timp, ci de conditiile meteorologice.

Exista recomandarea ca inlocuirea anvelopelor sa se faca atunci cand temperaturile incep sa scada drastic in mod repetat sub +7 grade Celsius. Cu alte cuvinte, nu trebuie asteptat pana la venirea inghetului, caci este foarte posibil sa fie prea tarziu.

Soferii de autoturisme trebuie sa se asigure :

 Atunci cand conduc masina pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, aceasta este dotata cu anvelope de iarna si lanturi ! 

Pentru a fi acceptate ca anvelope de iarna, acestea trebuie sa fie inscriptionate cu unul dintre simbolurile: “MS”, “M+S”, “M.S.” sau “M&S”, care inseamna “all seasons”, adica include toate sezoanele. ( vara + iarna ) .Recomandam Anvelopele de iarna care asigura o buna traiectorie, stabilitate si o franare mai eficienta in caz de urgenta.

2. Pregateste-ti Masina pentru iarna prin schimbarea covoraselor :

Te vor proteja zilnic de apă, zăpadă, mucegai și alte lucruri murdare care pot fi rasturnate accidental în vehicul sau vărsate pe podea. În plus, considerăm că detaliile de proiectare ale covoraselor de podea bestautovest.ro, le fac o alegere mai bună decât alte covorase de podatea premium similare.

  • Iarna recomandam folosirea covoraselor din cauciuc !
  • Vezi Modele disponibile de covorase din cauciuc !

3. Pregateste-ti Masina pentru iarna prin schimbul de anti-gel :

Antigelul este o necesitate obligatorie !

El trebuie sa fie schimbat in instalatia de racire / incalzire, astfel va recomandam un drum pana la service pentru a completa sau schimba (dupa caz) antigelul, al carui amestec trebuie realizat de catre personalul specializat, in conformitate cu specificatiile producatorului de automobile si nu „la ochi“, in fata blocului.

4.Pregateste-ti Masina pentru iarna prin adaugarea de aditiv pentru carburant :

La un plin este bine sa puneti un flacon de aditiv, care impiedica formarea de cristale de gheata in combustibil si ajuta la pornirea usoara a masinii, mai ales in conditiile unui ger persistent.

De fapt, aici ne referim la a avea mai mult combustibil in rezervor pe timp de iarna. Daca vara, asteptam sa se aprinda becul pana sa alimentam, pe timp rece este bine sa nu lasam niciodata mai putin de un sfert din rezervor plin. Motivul este unul simplu – in benzina exista multa apa, care ramane la fundul combustibilului in rezervor. Daca apa intra in conducte sau in pompa de benzina si ingheata, riscam sa ajungem cu masina in service. Vara, masina mai balbaie si face nazuri, dar nu se intampla nimic grav, insa daca iarna apa ingheata, nu e de bine deloc. Deci nu uitati sa mergeti cu minimum un sfert de rezervor plin, in orice situatie!

5. Lichidul pentru spalarea parbrizului

Acesta trebuie inlocuit de preferinta cu un produs special destinat si omologat, care sa fie adaptat pentru conditiile de iarna, avand temperatura de inghet sub 30 grade Celsius.

Ce se intampla daca nu avem lichid special de iarna?

Vasul de plastic se poate sparge, la fel si motorasele care duc lichidul la stropitoare, la fel si furtunele.Deci decat sa avem o cheltuiala inutila, mai bine verificam.

6. Pregateste-ti Masina pentru iarna prin schimbarea stergatoarelor :

Stergatoarele pe timpul de iarna se necesita in buna stare de functionare.

Atunci cand parcam masina intr-un loc mai multe ore sau peste noapte, e bine sa ridicam stergatoarele. Motivul este unul clar – acestea vor ingheta si se vor lipi de parbriz. Prin urmare, nu le vom mai putea folosi si exista riscul sa le stricam, sau sa ardem releul de la stergatoare. Deci chiar daca este masina dumneavoastra. si ati parcat-o unde trebuie, nu e rau sa ridicati stergatoarele cand temperatura este sub 0 grade Celsius.

Sfatul nostru este sa nu va bucurati la cele ieftine, ci sa le gasiti pe cele mai optime pentru automobilul dvs, astfel veti avea o vizibilitate clara si fara impedimente.

7. Pregateste-ti Masina pentru iarna prin verificarea bateriei :

Bateria auto trebuie verificata inaintea inceperii sezonului rece.Daca ramaneti fara curent intr-un moment neprevazut, o pereche de clesti si un prieten cu o masina (al carei motor functioneaza) va vor scoate pe moment din incurcatura. Atentie! Chiar daca o baterie fara intretinere (no maintenance) da senzatia ca isi poarta singura de grija, trebuie sa verificati daca aceasta se incarca, iar in cazul in care are peste 2 ani si jumatate si ati folosit masina mai mult in oras, cu consumatori multi (geamuri electrice, dezaburire, aer conditionat), este momentul sa ii spuneti „la revedere“.

8. Chedere lipicioase, inghetate

Se intampla ca dupa mai mult timp in care am lasat o masina in frig sa deschidem usile cu greutate. Cel mai greu este la masinile coupe sau cabrio care au portiere fara rama la geamuri. In aceste cazuri, putem folosi o solutie speciala pe baza de silicon, cu care sa ungem chederele masinii. Acestea nu se vor mai lipi de usa si astfel nu vom ramane in frig, incercand sa intram inauntru. In plus, salvam si chederele si nu le mai rupem.Tub de solutie pentru chedere si lubrifiere gasiti pe bestautovest.ro

9. Pregateste-ti Masina pentru iarna prin dotarea de echipamente sau accesorii special concepute pentru sezonul rece.

Este bine si indicat sa ne dotam masina cu cateva lucruri utile, pe care sa le avem in portbagaj sau la indemana.

In primul rand, avem nevoie de :

Daca aveti o masina mare si mergeti pe drumuri care nu se curata, un sac de nisip sau sare este util.

10. Pregateste-ti Masina pentru iarna prin cel mai eficient mod de a calatori :

 Peria de zapada trebuie sa o luam mereu cu noi in casa.

Coboram la masina si stergem de zapada zona portierei, pentru a intra in masina. Pornim motorul masinii, dam drumul la dezaburirea geamurilor si la caldura, pe pozitia dezaburire parbriz. Daca avem incalzire in scaune, putem da drumul si la aceasta, ca sa incalzim scaunul din timp. Iesim din masina si stergem masina de zapada, inclusiv pe plafon.

Daca e cazul, folosim lopata ca sa dam la o parte zapada din dreptul rotilor. Daca este gheata, folosim razuitorul (racleta) pentru geamuri. Pentru ca am dat drumul la sistemul de dezaburire, munca ne va fi mult mai usoara. Cu masina curatata de zapada, ne putem urca in masina si porni la drum.O astfel de pregatire pentru plecare, daca este gandita din timp, nu trebuie sa ne ia mai mult de 10 minute.

11. Pregateste-ti Masina pentru iarna prin sporirea de atentie la frana de mana pe timpul sezonului rece !!

Cand temperatura pe timp de noapte poate ajunge sub 0 grade, nu trebuie sa lasam frana de mana trasa.

Daca este frig, umezeala acumulata in timpul zilei pe etriere poate ingheta. Astfel, degeaba eliberam noi cablul, ca etrierele vor ramane blocate si intepenite. Asadar, sabotii pot ramane blocati pe tamburi si placutele pe discul de frana.

Daca plecam cu masina infranata, vom strica si placutele si discurile sau tamburii. In plus, multi fac greseala sa incerce sa loveasca etrierul cu ceva, sperand sa se deblocheze. In schimb se aleg cu o arsura daca incearca sa atinca janta sau discul incins de la frecare. In cele din urma se vor debloca, dar cel mai bine este sa evitati astfel de situatii.

Va dorim o iarna usoara, echipa BestAutoVest.ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram