Pregateste-te de vacanta

anvelope auto iarna

Mai sunt 11 zile pana la Craciun de astazi iar toata lumea se pregateste cum stie mai bine pentru sarbatorile si petrecerile de urmeaza. Urmeaza clasicele drumuri pana la prieteni apropiati si rude, indiferent daca va aflati in orasul de resedinta sau nu. Prin urmare, masina personala va fi utilizata intens pentru a parcurge aceste drumuri, de aceea este important sa o inspectati atent inainte de venirea sarbatorilor, pentru a fi siguri ca nu se va defecta in timpul drumurilor. Orice service specializat va poate ajuta in aceasta activitate, pentru a pregati masina de drum, starea fiecarei componente a masinii trebuind sa fie perfecta pentru a putea conduce in siguranta. Pe langa partea mecanica insa, trebuie sa inspectati atent si setul de jante auto si anvelope auto.

Inspectia jantelor, indiferent ca sunt jante aliaj sau jante tabla si a setului de cauciucuri, este esentiala pentru a stii ca puteti conduce in siguranta. Starea anvelopelor poate fi imediat probata dupa starea flancului, starea uzurii si inaltimea profilului. Daca depistati taieturi sau deformari majore pe flanc, este un semn clar ca pneul nu va rezista la viteza ricicata si bagaje si riscul de explozie este marit considerabil. De asemenea, daca aveti o uzura pronuntata iar inaltimea profilului este sub pragul de 1.6mm, este un alt semn ca trebuie sa montati anvelope noi si sa nu mai circulati cu acestea. In cazul pneurilor de iarna, condusul cu anvelope uzate scade si performanta pe zapada si riscati de asemenea si o amenda si suspendarea certificatului.

In cazul jantelor, trebuie sa inspectati atent starea lor, pentru a nu pierde presiune din cauza unei crapaturi si sa ajungeti in imposibilitatea de a mai putea conduce. De asemenea, orice crapatura sau deformare in structura jantelor este un motiv concret de a monta jante noi. Starea tehnica a jantelor si a pneurilor este esentiala pentru un condus sigur si lipsit de evenimente. Nu trebuie sa neglijati faptul ca anvelopele sunt contactul masinii cu asfaltul, iar orice defectiuni asupra lor mareste considerabil riscul de accidente.

Conduceti in siguranta si alegeti mereu sa cumparati anvelope noi si jante noi, optiunea de second hand va poate pune intr-un pericol si mai mare, pentru ca nu aveti certitudinea ca o sa cumparati cauciucuri sau jante de calitate, cu garantie, precum in cazul achizitiei de anvelope sau jante online.