fbpx

Planoil isi gestioneaza afacerea de peste 170 mil EUR cu sisteme ERP si Business Intelligence de la Senior Software

Cu o cifra de afaceri de peste 170 de milioane de euro inregistrata in anul 2011, Planoil este unul dintre principalii comercianti de produse petroliere din Romania. Printre cei aproximativ 800 de clienti ai companiei se numara companii de constructii si de transport, benzinarii, companii agricole si industriale, precum si institutii publice.

Necesitatea managementului de a avea un proces de vanzare mai transparent si implicit de a gestiona mai eficient activitatea de distributie a dus la implementarea in cadrul companiei Planoil a solutiei integrate oferite de Senior Software, formata din SeniorERP si SeniorVisualBI.

Unul dintre cele mai importante aspecte in alegerea aplicatiei ERP a fost gestionarea corecta a preturilor de vanzare ale produselor Planoil, avand in vedere faptul ca acestea depind de preturile de intrare ale combustibililor, pe care furnizorii le modifica aproape zilnic. In acest sens, sistemul ERP ales trebuia sa fie flexibil si rapid, astfel incat sa se poata adapta permanentelor schimbari survenite.
“Ca probabil in cazul majoritatii companiilor romanesti, dinamica financiara a companiei noastre ne-a \”distras\” de la a acorda atentia cuvenita alinierii la cerintele de piata privind un sistem informatic complet precum cel furnizat de Senior Software. Chiar daca cu intarziere, am reusit sa implementam un sistem ERP si ne bucuram ca am facut acest pas. Regretam ca nu am luat aceasta decizie in urma cu cativa ani pentru ca, probabil, rezultatele noastre ar fi fost altele, insa mai bine mai tarziu decat niciodata.
Multumim echipei Senior Software pentru modul excelent in care a gestionat implementarea solutiilor ERP si Business Intelligence in cadrul Planoil. Speram sa colaboram la fel de bine in continuare atat pentru gestionarea sistemului cat si pentru adaptarea sa la cerintele viitoare.” a declarat domnul Ionut Ciocodeica, General Manager Planoil

Datorita tehnologiei de ultima generatie pe care o integreaza, SeniorERP ofera managementului siguranta in ceea ce priveste corectitudinea si unicitatea datelor si ajuta la diminuarea riscului de aparitie a erorilor, majoritatea proceselor operationale fiind automatizate.

In plus, sistemul ERP pune la dispozitie o modalitate eficienta si sigura de aplicare a politicilor comerciale, in functie de diferite criterii stabilite la nivel de management. Astfel, preturile de vanzare ale produselor sunt calculate in mod automat in functie de: termenul de plata, cantitatea achizitionata sau relatia cu respectivul partener.

Implementarea SeniorVisualBI, solutia Business Intelligence dezvoltata pe platforma Tableau Software, liderul mondial in vizualizarea datelor, a permis companiei sa obtina o serie de rapoarte interactive, usor de realizat si interpretat. Astfel, pe langa rapoartele specifice activitatii de vanzare: ritmicitatea livrarilor, cantitatea de combustibil vanduta convertita in tone, cantitate totala vanduta intr-o luna sau adaosul fata de pretul de la rafinarie, Planoil mai urmareste cu ajutorul sistemului BI si informatiile financiare, cash-flow-ul sau situatia incasarilor. Datorita integrarii cu sistemul ERP, toate informatiile sunt actualizate in timp real, managerii companiei putand lua in cel mai scurt timp deciziile potrivite.

Despre Planoil:

Planoil este o companie privata cu capital 100% romanesc si este unul dintre principalii comercianti de produse petroliere din Romania, avand o retea de furnizori si clienti cu acoperire nationala. In cei 12 ani de activitate, Planoil poate cuantifica vanzari de peste 1.000.000 tone de produse petroliere pe piata romaneasca.
Despre SeniorERP:
SeniorERP este cea mai noua platforma tehnologica pentru Distributie, Productie, Servicii si Retail:
• Primul ERP din Romania disponibil SaaS
• Primul ERP din Romania disponibil in Azure – solutia cloud de la Microsoft
• Primul ERP din Romania care a incorporat cea mai noua generatie de interfata, pentru a asigura simplitate in utilizare
• Primul ERP din Romania scris complet in tehnologia .NET 4.0 – care include WCF pentru comunicatie securizatain timp real prin internet si WF pentru modelarea fluxurilor de business conform nevoilor clientilor
• Primul ERP din Romania care a incorporat platforma de analiza a datelor Tableau Software – lider mondial in vizualizarea datelor

Despre Senior Software:
Infiintat in 2003, Senior Software este unul dintre cei mai inovatori jucatori pe piata sistemelor software de management al afacerilor. Companie avand capital integral romanesc, Senior Software dezvolta si implementeaza sisteme informatice de ultima generatie, specializate pe verticale de piata: SeniorERP, SeniorVisualBI si SeniorCRM.

Printre clientii Senior Software se numara:
Walmark Romania, Regency Company, Mirano, Consolight, Multibond Dural, Akzo Nobel Coatings Romania, Phoenix Contact, Rocast, Side Grup, General Parmafood, Apollo Mod Distribution, Koelner Romania, Velfina, Dinamic 92 Distribution, S&D Pharma, Immergas Romania, Farmaceutica Remedia, Hofigal, Biochefarm, KG Rulmenti, Felder Gruppe, Vitap Echipamente, Sea-Bell Trading, General Industry, Sentia, Dacia Plant, Gamacris Distributie, Ocean Fish, DDS Group, Romvelia Prodcom, Vitacom Electronics, RIGK Romania, Cord Impex, Marcoser, Gero Tools, Dufa Tec, Duraziv, Heinrig Distribution, Bitholder etc.