Placerea de a citi si beneficiile cititului de placere

Anticariat Carti

Cititul de placere inseamna ca cineva citeste orice ii cade in mana, insa o face de placere. Aceasta activitate cuprinde o gama larga de genuri si publicatii. De exemplu, cartile de gradinarit sau de gatit pot fi citite ca texte instructive pentru a indeplini anumite sarcini, dar pot fi citite si de placere. Citirea de placere nu se limiteaza numai la cuvantul imprimat, ci include din ce in ce mai mult si cititul online, fie pe site-uri web, fie prin intermediul unui cititor electronic, cum ar fi Kindle.

Ca orice altceva, cititul este o abilitate care devine mai buna odata cu practica si mai mult decat atat, aduce nenumarate beneficii. Creste sentimentul de realizare, incredere, stima de sine si constiinta de sine, largeste orizonturile, este o activitate care poate fi facuta oriunde, dezvolta relatii si promoveaza incluziunea si empatia prin impartasirea opiniilor si ideilor si de asemenea, previne plictiseala si promoveaza relaxarea.

Se poate spune ca cineva citeste cu placere atunci cand este pierdut intr-o carte. Aceasta este o conditie prealabila pentru a avea parte de toate celelalte beneficii: vizualizarea semnificatiilor dincolo de cuvinte, caracterizarea personajelor prin filtrul personal si multe alte beneficii care includ dezvoltarea intelegerii profunde, a proactivitatii, a actiunii.

Cititul nu este pur si simplu un sistem de decodificare a cuvintelor sau de descifrare a combinatiilor de litere de pe o pagina sau ecran, ci este un proces activ in care cititorii au un scop. De asemenea, cititorii adulti isi aduc bagajul propriu de experiente traite pentru a citi si pentru a intelege si interpreta materialul textual.

Placerea de a citi poate fi indusa inca de la cele mai mici varste prin incurajarea copiilor de a citi sau rasfoi carti indiferent de varsta lor. Jocul de rol ajuta un copil sa intre in pielea povestitorului sau a personajelor. Dupa ce facem o rutina din a vizita zi de zi povestita in carti, copilul va sti ca acesta este locul in care se poate refugia, se poate distra sau reculege!

Anticariat din Bucuresti | www.printrecarti.ro

Printre Carti este un anticariat din Bucuresti care pune spre vanzare mii de carti la preturi mici pentru toti iubitorii de carte si de citit din placere. Daca doriti sa consultati acum cartile disponibile, accesati https://www.printrecarti.ro/ si cautati sa gasiti titlurile dorite!