Peste 40 de filme vor fi proiectate in a 5 a editie a Bucuresti Docuart Fest

14 septembrie 2016

In cele 3 sectiuni competitionale (principala, studenteasca si de documentar TV) au fost selectate 25 de titluri. Acestea vor fi aduse bucurestenilor in perioada 27 septembrie - 2 octombrie la Cinemateca Eforie si Cinema Muzeul Taranului - Studioul Horia Bernea, in cadrul celei de-a 5-a editii a festivalului documentarului romanesc.

"Stiam ca se fac multe documentare in Romania si, totusi, am fost surprinsa de numarul foarte mare de inscrieri. Am avut de unde alege si asta se reflecta si in alegerile finale – toate sectiunile au fost bine reprezentate, calitatea a crescut mai ales la sectiunile studentesti si la productiile de televiziune. Daca in alti ani, cele mai multe documentare inscrise au fost observationale, pana in punctul in care m-am declarat satula, anul acesta am vazut multe rockumentare, documentare hibrid, ancheta si esee inclasabile. Avem confirmari si revelatii. In tot cazul, cele 6 zile de proiectie ale festivalului vor certifica vitalitatea acestui gen pana de curand pe nedrept neglijat pe aici", spune Anca Gradinariu, critic de film si membru al comisiei de preselectie.

Selectia oficiala a fost intocmita din peste 70 de documentare inscrise in aceasta primavara, fiind realizata de un juriu de preselectie format din criticii de film Mihai Fulger, Anca Gradinariu si Florin Barbu, cei care stau alaturi festivalului inca de la a II-a editie.

“Miscarea documentarista romaneasca devine o industrie in sine. Cele peste 70 de filme inscrise demonstreaza vitalitatea si diversitatea subiectelor abordate atat de regizorii debutanti, cat si de cei consacrati. Documentarul a devenit din «ruda saraca a fictiunii», un gen din ce in ce mai apreciat si mai popular”, spune Daniela Apostol, directorul festivalului.

Pe langa aceste 25 de filme ce urmeaza sa treaca printr-un nou proces de jurizare, Docuart Fest aduce 20 de proiectii in afara competitiei, dezbateri, sesiuni de master class si activitati care vor fi anuntate odata cu publicarea programului oficial al evenimentului ce cuprinde sase zile.
Bucuresti Docuart Fest este organizat de Docuart, fiind co-finantat de Ministerul Culturii prin programul Accces si de Consiliul National al Cinematografiei in urma selectiei la concursurile de finantare.
Intrarea in lumea documentarului este libera.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram