Permise barca clasa C – Pentru cei care vor sa navigheze ca niste profesionisti

Pentru a putea naviga, atat pe apele interne, cat si pe cele maritime, aveti nevoie de avizare, adica de un certificatul international de conducator de ambarcatiune de agrement.

Acesta este din categoria permise barca clasa C si aceasta insemana ca ofera titularului dreptul de a conduce ambarcatiuni de agrement pe ape maritime, dar nu mai departe de 6 mile fata de coasta.

Obtinerea permisului de barca depinde de absolvirea unor cursuri de specialitate, in urma carora se sustine un examen teoretic si practic. Procedura este similara examenului auto. Aici, autoritatea este ANR(Autoritatea Navala Romana), care se ocupa de: eliberarea de permise barca clasa C, emiterea de amenzi si supravegherea traficului pe apa.

Daca doriti sa obtineti un permis de barca, scoala specializata PermiseBarca.ro este acreditata sa ofere instructaj in vederea pregatirii cursantilor pentru obtinerea permiselor de barca, apartinand urmatoarelor categorii:

  • Permise barca clasa C – Pentru traficul maritim, la o distanta de maximum 6 mile fata de coasta;

  • Permise barca clasa D – Pentru traficul pe apele interioare;

  • Permise barca clasa S – Ofera cursantului cunostintele si abilitatile necesare pentru a conduce o ambarcatiune de agrement cu vele.

De asemenea, scoala ofera si cursuri de GMDS-LRC, unde instructorii autorizati ANR pregatesc cursantii in vederea dobandirii cunostintelor privitoare la radiocomunicatii interne si internationale.

In curand, scoala va lansa si programe de pregatire in vederea obtinerii permiselor de barca pentru clasa A si B, prin care titularii vor putea conduce ambarcatiuni de agrement pe apele interne si in zonele maritime fara limite, respectiv in zone maritime care sa nu depaseasca distanta de 12 mile fata de coasta.

Cand se organizeaza cursurile?

Cursurile oferite de scoala de specialitate vizeaza atat pregatirea practica, cat si pe cea teoretica. Ambele vor fi asistate de instructori cu experienta in domeniu si avizati.

Cursurile de instructaj, pentru toate clasele de permise, se organizeaza lunar, iar probleme practice se sustin in perioada martie-octombrie, datorita conditiilor meteorologice favorabile.

Cand si unde se fac inscrierile?

Inscrierile se fac in mod gratuit, direct pe site-ul PermiseBarca.ro

Aici completati cateva sectiuni de baza, si alegeti data in care aveti disponibilitatea de a urma cursurile dorite.

Ce conditii trebuie sa indeplineasca cursantii?

In primul rand, cursantii trebuie sa aiba varsta majoratului, sa fie apti din punct de vedere medical (atat fizic, cat si psihic), sa aiba abilitatile necesare acestei activitati (de exemplu acuitate vizuala si auditiva).

Ce documente sunt necesare pentru inscriere?

Cursantii trebuie sa prezinte ultima diploma de studii obtinuta, actul de identitate, o fotografie, precum si dovada faptului ca este apt din punct de vedere medical. De asemenea, acesta trebuie sa prezinte si chitanta doveditoare pentru efectuarea platii taxei de participare perceputa de scoala de instructaj.

Cat costa scolarizarea?

Preturile sunt accesibile tuturor. Pentru fiecare categorie de permise exista o diferentiere a costurilor, care se face in functie de timpul alocat instructajului, dar si de dificultatea procedurilor si tehnicilor care trebuie sa fie insusite cursantilor. Preturile variaza intre 450 si 900 de lei.

Contacteaza specialistii pentru a obtine permise barca clasa C, si ai incredere. Primul pas pentru a conduce o barca pe mare este cel de a-ti cunoaste abilitatile necesare si punerea lor in practica alaturi de instructori profesionisti.

Telefon: 0787 868 646

E-mail: contact@permisebarca.ro

Adresa: Foisorul 11, Bucuresti, 031173 Bucuresti