Pentru Voi lumineaza in albastru Timisoara

28 martie 2012, Timisoara

Cu ocazia Zilei Internationale de constientizare a Autismului Fundatia „Pentru Voi” va organiza duminica, 1 aprilie, la Timisoara, o serie de evenimente inedite, ca parte a actiunii Light It Up Blue, desfasurata la nivel global.

Se vor organiza doua flashmob-uri cu participarea a peste 200 de persoane dintre care si 12 persoane cu dizabilitati intelectuale. De la ora 19.30 se va organiza un mars al autismului in Piata Victoriei la care se pot alatura persoane imbracate in albastru, iar de la ora 20.00 se va ilumina in albastru cladirea Operei Romane, timp de doua ore.

„Pentru al patrulea an consecutiv Timisoara se alatura marilor metropole ale lumii intr-o actiune internationala de constientizare a autismului, prin organizarea unor evenimente inedite. Actualmente, 1 din 110 de copii este diagnosticat cu autism. Nu se cunoaste nici cauza, nici un tratament pentru autism, dar se stie ca serviciile individualizate ajuta mult la imbunatatirea vietii familiilor care se confrunta cu autismul.” a declarat Laila Onu, director executiv al Fundatiei „Pentru Voi”

Initiativa face parte dintr-o ampla actiune internationala care presupune iluminarea in albastru a unor cladiri importante, ajutand astfel la constientizarea problematicii autismului si a dificultatilor persoanelor cu TSA (Tulburari din Spectrul Autist). In serile de 1 si 2 aprilie, cladiri din intreaga lume – inclusiv Empire State Building din New York City, Turnul CN din Toronto, Canada, isi vor aprinde luminile albastre.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primariei Timisoara, Elba Timisoara, Iulius Mall, Zumba Fitness Timisoara, HDV Studio, Hit Sound.