Pelerinaje – singura forma de turism care bate criza

26 martie 2015

Numarul romanilor care merg in pelerinaje a ramas constant in ultimii ani, iar calatoriile externe cu tematica religioasa sunt in crestere, acesta fiind singurul segment al turismului care nu a fost afectat de criza, potrivit reprezentantilor agentiilor de turism si ai Patriarhiei.
Referitor la pelerinajele interne, parintele Stoica spune ca numarul turistilor este constant.
Iata cateva locuri, din tara noastra, unde puteti merge in pelerinaje:
Farmecul Parcului Natural Vanatori poate fi simatit din plin daca vizitezi obiectivele turistice asezate in rezervatiile sale naturale unde legendele si farmecul cadrului natural sunt deosebit de generoase. Pe teritoriul acestui parc se regasesc cinci lacase de cult, vetre monahale marcante pentru dezvoltarea culturii si artei romanesti medievale. Situate in locuri pitoresti de o frumusete naturala deosebita, aceste vechi lacase de cult ofera oamenilor, care vin in pelerinaje, o experienta personala si spirituala deosebita.
Manastirea Secu este o vatra monahala de intensa traire duhovniceasca a carei vechime se ridica la aproape 500 de ani. Muzeul manastirii adaposteste un adevarat tezaur iar colectia de obiecte bisericesti pastrata aici a fost apreciata si de catre Nicolae Iorga care a descris-o ca fiind „marea minune a Secului”.
Manastirea Sihastria asezata la margini de paduri seculare, pe un platou insorit infipt in coasta muntelui este locul unde si-au trait viata monahala unii dintre cei mai mari duhovnici ai tarii: Parintele Cleopa, Ieroschimonahul Paisie Olaru, Schimonahul Irineu Protcenco si Arhimandritul Ioanichie Balan.
Manastirea Sihla este situata la aproximativ 8 km de Manastirea Sihastria in tinutul linistit al codrilor seculari care ofera privelisti si peisaje variate deosebit de incantatoare. In apropierea ei, pe partea de nord a Muntelui Sihla, pe o poteca tainica, se urca la Pestera Sfintei Cuvioase Teodora.
Manastirea Agapia este cunoscuta pentru pictura interioara executata de pictorul Nicolae Grigorescu care a reusit sa imbine cu succes stilul neoclasic cu traditia bizantina si arta romaneasca. A pictat aici 29 de lucrari originale realizand un stil romanesc al picturii religioase. In satul manastiresc se poate vizita casa memoriala a scriitorului roman, Alexandru Vlahuta.
Manastirea Varatec dateaza din anul 1808, este amplasata intr-un cadru natural deosebit si este cunoscuta ca fiind manastirea cu cel mai mare numar de maici din tara. In satul manastiresc Varatec se afla si mormantul poetei Veronica Micle.
Cu timpul in aceste locuri pitoresti s-au pus bazele unui leagan de credinta, civilizatie si cultura romaneasca. Manastirile au fost si sunt loc de pelerinaj, de popas, de intalnire si de intarire sufleteasca pe care il cauta pelerinii in fiecare an.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram