fbpx

Pedagogia Montessori

Peste tot in lume, inclusiv in Romania, tot mai multe unitati educationale aleg sa aplice metodele de predare concepute de renumitul medic italian Maria Montessori.

Aceasta a trait intre anii 1870-1952 si si-a dedicat intreaga munca in scopul educarii copiilor, prin metode lipsite de constrangere, punand accent pe abilitatile celor mici si pe nivelul fiecaruia de dezvoltare. Ea a conceput o tehnica aparte de educare, dupa ani indelungati de experienta in mediul prescolar, fiind nu doar medic, ci si un excelent pedagog.

Metodele ei eficiente au stat la baza crearii a numeroase carti, jocuri si materiale didactice, tot mai cautate si apreciate de parinti si educatori.

Libris, cea mai de incredere librarie online din tara, va ofera la ora actuala o intreaga serie de articole si materiale pentru pedagogia Montessori, la preturi foarte avantajoase, ce pornesc de la doar 7 lei.

Va oferim carti cu povesti, vocabulare, caiete speciale, jocuri Montessori, carduri si alte seturi de produse ce contribuie in mod evident la dezvoltarea armonioasa a copilului dumneavoastra, la crearea unui limbaj si a unui vocabular bogat, ajutand totodata la imbogatirea miscarilor motrice.

Printre principiile de baza ale acestei metode se afla libertatea de manifestare a copiilor,  incurajarea asumarii sarcinilor si a rezultatelor aferente.

Metodele Mariei Montessori s-au aratat eficiente si in cazul copiilor cu dizabilitati sau probleme de natura psihica.