PayPal are o noua identitate de brand

5 mai 2014

“Noua noastra identitate de brand se extinde dincolo de logo,” spune David Marcus, presedintele PayPal. “Am armonizat lansarea noii identitati cu prima noastra campanie internationala de brand. Punem bazele pentru noi asteptari din partea consumatorilor nostri, dezvoltatorilor si comerciantilor din intreaga lume: PayPal redefineste viitorul banilor prin prioritizarea oamenilor. Pentru ca, in cele din urma, nu banii fac lumea sa se invarta, ci oamenii”

Noua identitate de brand a PayPal, dezvoltata de agentia fuseproject, se remarca prin forme simplificate si culori intense, monetizand popularitatea actualului logo si folosind dublul “P” ca semnatura pentru PayPal. Noua expresie a brandului reprezinta mai bine nevoile in crestere ale mediului mobil, lumii reale si businessurilor online care folosesc PayPal, precum si pozitia companiei de inovator. Noua identitate vizuala a fost realizata pentru a reflecta o lume care migreaza de la computerele si mobilele prezentului catre un viitor in care aproape orice dispozitiv poate realiza plati.

Noi gadgeturi, de la ceasuri inteligente la ochelari inteligenti, vor permite intr-o zi utilizatorilor sa transfere bani cu un simplu click al incheieturii sau, literalmente, dintr-o clipire. Improspatarea identitatii PayPal omogenizeaza imaginea si sentimentul brandului, subliniind increderea pe care consumatoriii o au deja in companie. Noua identitate se remarca prin simplitate si flexibilitate si poate fi folosita oriunde, de la ecranele telefoanelor inteligente pana la cele ale plasmelor de mari dimensiuni.

“PayPal este un brand iconic si are un capital care se extinde dincolo de improspatarea logo-ului”, spune Yves Behar, fondator si CEO fuseproject. “PayPal este inovator si dinamic si oamenii interactioneaza cu el asa cum fac cu brandurile focusate pe consumator. Noul logo reflecta conceptul de pionierat, pregatind PayPal sa conduca industria ca modalitate intuitiva in realizarea fireasca de tranzactii de pe orice tip de dispozitiv, fara implicatii tehnologice”

Noua identitate este actualizata si compacta din punct de vedere vizual, realizand conexiunea cu consumatorii in mod elegant si prietenos. Patru elemente stau la baza noului nivel de dinamism si impact gandite sa ajute PayPal sa interactioneze mai bine cu consumatorii in jurul lumii si pe orice tip de device: o consistenta mai mare a cuvantului PayPal, realizata cu ajutorul unui font Futura modificat, o noua monograma a dublului “P” reprezentand initialele PayPal, culori mai intense si un unghi grafic mai dinamic. Noua semnatura a PayPal include numele companiei scris in noua formula, mai consistent, si monograma dublu “P”

Elementele utilizate pentru a sublinia improspatarea identitatii vizuale:
• Conexiune / relatie
• Indrazneala
• Pozitia de companie vizionara a PayPal

Existenta unei conexiuni este principiul aflat la baza redesignului – conexiunea cu banii, relatia cu oamenii si intre oameni.

Literele utilizate in logotip au conturiri rotunjite pentru a sublinia faptul ca PayPal este un brand uman, abordabil. In timp ce albastrul a fost intotdeauna folosit in cadrul logo-ului, noi culori – un albastru indigo intens “Pay” si un albastru vibrant “Pal” – au fost selectate pentru lumea in high definition a prezentului.

Monograma care suprapune cei doi “P” subliniaza conexiunea dintre cei care folosesc PayPal. Dublul “P” a fost gandit sa reflecte leadershipul progresiv si inovativ al PayPal si sa ofere mai multa presabilitate in utilizarea de zi cu zi.

O alta tema a redesignului este reflectarea indraznelii; cuvintele si literele raman in format Italic – la fel ca logo-ul precedent – pentru a reflecta o companie vizionara, care priveste catre viitor. Caracterul curajos este comunicat si prin intermediul unghiului grafic dinamic.

Noua identitate va fi introdusa pe plan global, online si tuturor aplicatiilor principale ale PayPal, inclusiv butoane pentru check-out, aplicatii, dispozitivele PayPal Here, materialele de marketing si cele pentru vanzari. De asemenea, noua identitate este folosita si in campania globala de brand “Powering The People Economy.” Campania multi-channel va fi lansata initial in Germania, Marea Britanie, Australia si Statele Unite si a fost dezvoltata de Havas Worldwide.

Despre PayPal

La PayPal, oamenii sunt in centrul a tot ceea ce facem. Infiintati in 1998, continuam sa fim in avangarda revolutiei platilor digitale, oferindu-le oamenilor control direct asupra banilor. Prin inovatie, facem totul mai usor pentru posesorii celor 148 de milioane de conturi active in 26 de valute prezente pe 193 de piete, si procesam peste 9 milioane de plati in fiecare zi. Companie eBay Inc., PayPal este modalitatea rapida si sigura pentru a face si primi plati. PayPal le ofera consumatorilor modalitati mai simple de a trimite bani fara a-si dezvalui informatiile financiare, precum si flexibilitate in realizarea de plati prin folosirea balantei contului, a contului bancar sau a cardurilor de credit.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram