fbpx

Pastrarea corecta a bijuteriilor

Cumpar bijuterii vechi

Metalele si pietrele pretioase trebuie protejate, iar invatarea secretelor depozitarii bijuteriilor este esentiala. Din fericire, exista multe modalitati de a stoca bijuterii, in functie de nevoile si gusturile personale, iata cateva dintre ele:

  1. Lantisoarele si bratarile pot fi legate noduri pentru a nu se amesteca intre ele, asta daca nu aveti posibilitatea sa le depozitati separat.
  2. Multe dintre pietrele pretioase sunt sensibile si se pot zgaria usor daca sunt pastrate impreuna cu alte bijuterii. Articolele care contin pietre pretioase ar trebui depozitate separat, astfel incat sa nu se poata atinge intre ele. In plus fata de plasarea lor in cutii sau compartimente separate, acestea pot fi invelite intr-o panza sau pastrate in saculetii originali. De obicei, diamantele si perlele sunt cele mai vulnerabile.
  3. Unele materiale au nevoi neobisnuite. Spre exemplu, anumite pietre nu ar trebui sa fie expuse la prea multa lumina. Daca detineti piese rare, preocuparea ar trebui sa fie orientata asupra lor, respectandu-se strict indicatiile bijutierului.
  4. Bijuteriile purtate zilnic ar trebui sa fie depozitate separat de cele purtate ocazional.

In mod practic, bijuteriile ar trebui pastrate intr-un recipient cu separatoare de diferite dimensiuni care sa ofere bunurilor o protectie potrivita. Daca nu va atrag cutiile pentru bijuterii, au aparut diverse alte modalitati de pastrare a bijuteriilor. De la arbori cu crengi pentru agatat inele, lantisoare, bratari si cercei, la tot felul de obiecte ceramice, aceste ornamente variaza de la capricios la haios si feminin.

Suntem diferite si desi unele femei prefera sa adune tot felul  de bijuterii pe care sa le poarte in functie de ocazie, altele isi cumpara doar o bijuterie pe care o poarta o vreme, dupa care o vand si reinvestesc banii in alta bijuterie. Nu exista o varianta corecta sau gresita, ci cea mai buna varianta pentru o anumita persoana intr-o anumita situatie.

Magazin antichitati HQZ Bucuresti

Indiferent din care categorie faceti parte, daca aveti de vandut ceva, eu cumpar bijuterii vechi. Ideea este sa fie intr-o stare buna si sa poata fi folosite fara a fi reparate. In cadrul magazinului HQZ cumpar antichitati, iar pentru mai multe detalii puteti intra pe site-ul http://hqz.ro/. Aici  aveti posibilitatea sa vindeti sau sa cumparati diverse obiecte vechi pe care sa le puneti in valoare!