fbpx

Pastelul Margine de crang semnat Stefan Luchian scos la licitatie de AraArt pe 14 octombrie

Miercuri, 14 octombrie 2015, AraArt organizeaza o licitatie cu lucrari de arta plastica si decorativa, printre care se numara nume cu greutate in istoria picturii romanesti: Gheorghe Petrascu, Ion Andreescu, Theodor Aman, Stefan Luchian, Nicolae N. Tonitza. Expozitia care anticipeaza Licitatia este deschisa colectionarilor si iubitorilor de arta la Casa Capsa in zilele de 13 si 14 octombrie, intre orele 11 si 19.

Stefan Luchian (1868-1916), denumit poetul plastic al florilor, a fost in egala masura portretist, autor de compozitii si naturi statice, dar si un foarte bun peisagist. Licitatia AraArt numarul 26 contine 4 lucrari semnate de renumitul pictor.

Printre vedetele licitatiei se va numara lucrarea sa, Margine de crang, un pastel ce impresioneaza atat prin acuratetea si sensibilitatea cu care artistul creioneaza un colt din ”splendorile scanteietoare” ale peisajului romanesc, cat si datorita tehnicii dificile a pastelului, care ajunge in acest peisaj la o maiestrie neegalata. Lucrarea a fost evaluata de catre expertii AraArt pentru pretul de pornire de 3800 euro.

Celalalte lucrari si detaliile tehnice pot fi consultate pe site-ul Galeriei de Arta si Casei de Licitatii AraArt.

***
Casa de licitatii AraArt s-a deschis in septembrie 2010, avand insa activitate de galerie inca din anul 2005. Galeria s-a remarcat in activitati de ambientare a diferitelor spatii cu lucrari de autor, prin participarea la proiecte ample precum “Cyber Museum”, alaturi de institutii culturale si educationale de referinta din Romania (Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Institutul de Istoria Artei, I.N.O.E. etc.). In plus, ofera consultanta de specialitate asupra starii de conservare si furnizeaza solutii de panotare corecta a lucrarilor din importante colectii private.