Pastele la Accent Bijuterii sarbatoarea luminii si a bucuriei

11 aprilie 2015

Pastele este cea mai veche si importanta sarbatoare a crestinatatii si care a adus omenirii speranta mantuirii si a vietii vesnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos, Invierea fiind, dupa cum spunea parintele Arsenie Boca, singura minune care se arata tuturor, credinciosi si necredinciosi.

Pastele este o sarbatoare a bucuriei asemanatoare celei a apostolilor cand l-au vazut pe Iisus inviat. Iar salutul care se obisnuieste cu aceasta ocazie este tot o expresie a acestei bucurii: "Hristos a inviat! Adevarat, a inviat!".

Cuvantul Pasti (folosit si ca Paste) a fost preluat din forma latina “Pastihae” a cuvantului de origine evreiasca Pesah (trecere), mostenit de evrei de la egipteni, evreii numind sarbatoarea lor anuala Paseha, in amintirea eliberarii din robia Egiptului si trecerii prin Marea Rosie, eveniment care coincidea cu prima luna plina de dupa echinoctiul de primavara.
Termenul ebraic de Pasti a trecut in vocabularul crestin pentru ca patimile, moartea si Invierea Domnului au coincis cu Pastile evreilor din anul 33, desi semnificatia lor este profund diferita.

Originea cuvantului Easter/Pasti se pare ca provine de la o zeitate pagana numita Eastre (Eostre) sarbatorita ca o Zeita a primaverii si fertilitatii de catre anglo-saxoni si slavita prin simbolul ei pamantesc, iepurele. La greci, Zeita feritilitatii era numita Eos si la romani, Aurora. In timpul echinoctiului de primavara avea loc festivalul numit Eastre in onoarea acestei zeite si cand crestinismul a ajuns la anglo-saxoni, multe traditii din timpul festivalului lui Eostre au fost adaptate in ceremoniile in onoarea Invierii lui Hristos, intrucat aveau loc in acelasi timp si ii incurajau pe pagani sa se converteasca.
In contrast cu toate celelalte sarbatori crestine care depind numai de miscarea soarelui, ziua de Paste depinde atat de miscarea soarelui de care depinde echinoctiul de primavara, cat si de miscarea lunii, data celebrarii Pastelui avand la baza doua fenomene astronomice: echinoctiul de primavara si miscarea de rotatie a Lunii in jurul Pamantului, Pastele sarbatorindu-se in duminica imediat urmatoare primei luni pline dupa echinoctiul de primavara, asa cum s-a stabilit la Consiliul de la Niceea din 325.

Evident ca Biblia nu face nici o mentiune referitoare la creatura urecheata cu coada scurta care aduce ouale in dimineata de Paste copiilor care au fost cuminti; cu toate acestea, Iepurasul de Pasti a devenit un simbol proeminent al celei mai importante sarbatori a crestinismului .
Conform legendei, Iepurasul de Pasti aduce cosuri umplute cu oua colorate, bomboane si, uneori, jucarii la casele copiilor in ajunul Pastelui, la fel cum Mos Craciun aduce darurile in ajunul Craciunului. Iepurasul de Pasti va pune cosul fie intr-un anume loc desemnat, fie va ascunde ouale undeva prin casa sau gradina, pentru a fi gasite de copii cand se trezesc dimineata, dand nastere la traditia de Paste numita "vanatoarea de oua".
Ouale simbolizeaza primavara si reintinerirea. Ouale impodobite sau colorate erau daruite primavara ca simbol al renasterii inca din era pre-crestina. In Egiptul antic oul era simbolul legamantului vietii si reprezenta totodata sicriul ori camera mortuara. In traditia populara romaneasca, ouale de Pasti sunt purtatoare de puteri miraculoase: vindeca boli si au capacitati protectoare.

Oamenii sunt mai linistiti de Invierea Domnului, mai interiorizati. Invierea aduce o bucurie linistita, nu trebuie sa alergam asa cum incercam de Craciun sa ajungem la Pestera Nasterii. Dumnezeu Omul este in noi, in suferinta noastra, in pocainta noastra, in purificarea noastra prin post si prin reconvertire.

Dorinta noastra este ca modelele Accent Bijuterii sa satisfaca cele mai rafinate si pretentioase gusturi.

Despre Comaccent

Datorita experienței de peste 23 de ani in domeniu, modelele „Accent Bijuterii” exceleaza nu doar prin design-ul deosebit ci și in privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual.
Modelele „Accent Bijuterii” se regasesc și in magazinul de la Piața Romana, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București.
In acest moment, pe langa vanzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru va ofera și servicii de reparații bijuterii. De luni pana vineri un bijutier profesionist va sta la dispozitie.
Comaccent va ofera posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale in funcție de comanda Dumneavoastra.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram