fbpx

Panourile Solare pentru apa calda Se merita?

In ultima perioada interesul manifestat de public pentru panouri solare a crescut exponential. Energiile regenerabile reprezinta un subiect de interes pentru multe persoane deoarece promite reducerea costurilor cu intretinerea casei si nu numai.

Unul dintre cele mai des intalnite scopuri pentru care energia solara este captata si folosita o reprezinta incalzirea apei menajere. In acest domeniu progresele tehnologice au fost atat de mari incat, in ultimii ani, panourile solare pentru apa calda au ajuns la grade de eficienta de ~93-94% in transformarea energiei solare in energie termica.

Ce avantaje imi ofera panourile solare?
Luam in discutie un caz concret si anume o familie cu 3 persoane. Media europeana a consumului de apa calda menajera este de 50L/persoana/zi. De aici rezulta ca un panou solar nepresurizat de 150L poate satisface in totalitate nevoia de apa calda a unei familii de 3 persoane, pe toata perioada primaverii, verii si toamnei, acesta nefiind functional si pe perioada iernii. Exista, desigur si modele de panouri cu funtionare pe intreaga perioada a anului, dar cu costuri de instalare mai mari. In cazul de fata, un panou solar nepresurizat de 150L costa ~300EURO, cost ce poate fi amortizat in 2-3, in functie de consumul fiecarei familii.

SC TopSolar SRL este importator direct de panouri solare pentru apa calda si incalzire si va poate furniza orice tip de panou pentru a va realiza propriul sistem de captare a energiei solare.