Pamirco – 3 tipuri de traverse importante in constructia de cai ferate

16 august 2021
Autor:
IzzyReduceri

Constructiile de cai ferate joaca un rol important in crearea unui mediu sigur pentru transportul feroviar. Acele railway sleepers – sau traverse de lemn cum le spune denumirea in romana, sunt cele care definesc calitatea si rezistenta unei constructii ferate. In acest sens, specialistii recomanda investirea in traverse de calitate superioara pentru obtinerea celor mai bune rezultate

Railway sleepers – rolul si importanta traverselor

Traversele din lemn sunt elemente folosite in diferite contexte avand roluri si sarcini diferite. In constructia de cai ferate traversa este cea mai importanta piesa de legatura si rezistenta. Materialul din care este confectionata creste de asemenea duritatea constructiei de cai ferate. In mod general, traversa pentru cai ferate are un sistem de prindere pentru legarea celor doua sine intre ele, fiind de asemenea responsabila de preluarea greutatii feroviare si mentinerea ei in echilibru. Traversa detine cea mai importanta sarcina a constructiei de cai ferate.

Traversa este are in vederea elasticitatea și crearea unui mediu in echilibru pentru traversarea transportului feroviar. Indiferent de mediul in care este amplasata, traversa trebuie sa asigure cea mai buna rezistenta pentru a face fata greutatii trenurilor cat si a altor factori perturbatori care apar in timp. Importanta materialelor joaca un rol important in acest context. Traversa trebuie confectionata din cele mai bune surse de duritate si rezistenta pentru a obtine cea mai buna calitate.

Railway sleepers confectionate din sursa lemnoasa

Materialul dat spre prelucrare defineste calitatea unei traverse. In functie de cum este prelucrat creste sau nu folosirea unei traverse in constructiile de cai ferate.  Cele mai intalnite materiale pe piata sunt lemnul, fierul, betonul si recent inclusiv plastic reciclabil. De popularitate totala se bucura insa, traversele din lemn. Cu toate acestea, la capitolul material lemnos specialistii se pot imparti in doua categorii – cei care prelucreaza din orice tip de lemn si cei care prelucreaza din lemn de esenta tare.

Pamirco Manastiur este una din fabriciile de renume din Romania care proiecteaza traversele doar din lemn de esenta tare. Cele mai bune specii folosite de acestia sunt fagul si stejarul renumite pentru durabilitatea mare a lemnului. Traversa din esenta tare asigura rezistenta dorita de catre orice specialist si garanteaza printre o durabilitate mult mai mare fata de restul materialelor. Lemnul este un material cu structura naturala si organica obisnuit cu factorii biologici sau de mediu.

Traverse de lemn – 3 tipuri importante de traverse de cale ferata

Traversa de cale ferata se alege in functie de locul in care urmeaza sa fie amplasata si de proprietatile pentru care opteaza clientul. Este important de stiut ca in cazul traverselor de lemn, materialul este mai fiabil si poate corespunde mai multor preferinte sau sarcini pe care ce doreste clientul. Pamirco asigura printre cele mai importante tipuri de traverse pentru constructiile de cai ferate, traverse pentru calea ferata normale, traverse pentru poduri si inclusiv traverse pentru macazuri si incrucisari.

Toate traversele confectionate pe cele 3 categorii sunt prelucrate pentru orice tip de ecartament. De asemenea, toate cele 3 sunt impregnate cu un creozot de calitate superioara pentru a imbunatati vizibil starea de functionare a traversei. Traversele pentru poduri sunt prelucrate atent prin cele mai bune aparate de ultima generatie pentru a oferi rezistenta necesara constructiei. In functie de preferintele clientului, traversele pot fi prelucrate special pentru a corespunde si altor sarcini de functionare.

Traverse de lemn rezistente prelucrate de catre specialisti

Traversa, in speta cea din material lemnos necesita o atenta prelucrare pentru a corespunde din punct de vedere tehnic si pentru a asigura cele mai bune avantaje. Apelarea la profesionisti vine ca o recomandare din partea acestora. O investitie precum constructia de cai ferate este o investitie care necestita cele mai bune produse pentru prelucrare. Specialistii Pamirco pun accent pe preferintele clientilor, opteaza pentru cele mai moderne traverse si asigura servicii profesionale atat in tara cat si pe piata internationala.

La Pamirco veti regasi traverse de lemn, panouri asamblate sau cherestea tivita/netivita. Confectionate din cele mai bune materiale, produsele Pamirco au ajuns o cerere pe piata internationala datorita durabilitatii acestora.

Website-ul Pamirco Manastiur va ofera toate informatiile necesare legate de produse sau servicii. De asemenea, puteti contacta specialistii de la un click distanta pentru mai multe informatii.

Pamirco Manastiur – pentru produse de top si servicii de inalta calitate.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram