Pachete promotionale – carti si dictionare pentru fiecare

Iti place sa studiezi continutul dictionarelor? Apelezi adesea la ele? Ai vrea sa detii niste pachete promotionale carti care sa te ajute la o scriere si vorbire corecta si fara cusur?

Editura Univers Enciclopedic ne ofera aceste pachete carti care contin dictionare la un pret avantajos si cu o reducere cum poti doar visa. Dar sa nu anticipam lucrurile si sa incercam sa intram in esenta cuvantului „dictionar” si al rolului major pe care il detine.

Scriitorul francez A. Franz a numit dictionarul „un univers aranjat in ordine alfabetica”. Si pe buna dreptate, pentru ca printre continutul acestor pagini valoroase se ascund gandurile oamenilor din cele mai vechi timpuri, bucuriile, suferintele si experientele stramosilor nostri, monumente ale vietii lor publice si private. Sa ne gandim la faptul ca fiecare cuvant al lexicului corespunde unui gand sau unui sentiment…foarte interesant, nu iti pare?

In functie de sarcinile dictionarului, compozitia cuvintelor va fi diferita, vor fi aranjate si explicate diferit. Pentru a obtine ajutor real din dictionare, trebuie sa stii nu numai ce sunt, ci si cum sa le folosesti.

Daca esti interesat de ceea ce inseamna un anumit cuvant si cand e cazul sa il utilizezi, vei consulta dictionarul explicativ. In dictionarele ortografice, pe langa explicarea sensurilor cuvintelor, vei gasi, de asemenea, informatii despre ortografia acestuia, frazele cele mai frecvente si o scurta trimitere la originea cuvantului si alte informatii. In dictionare, semnificatiile cuvintelor sunt confirmate cu exemple din lucrari de fictiune, stiinta si alte literaturi.

Daca intalnesti dificultati  de pronuntie, te va ajuta cu siguranta un dictionar ortoepic. Dictionarele unei pronuntii corecte ofera informatii despre caracteristici de pronuntie ale cuvintelor.

Tinem sa reamintim ca exista o serie de dictionare in care puteti afla despre cum se scriu cuvintele: dictionare de cuvinte straine care explica sensul si originea cuvintelor imprumutate; dictionare etimologice care ofera informatii despre structura si originea cuvintelor din cele mai vechi timpuri; dictionare istorice care arata dezvoltarea si schimbarea vocabularului intr-o anumita perioada de timp; regionale sau dictionare de dialecte care explica cuvinte dialectice; dictionare de abrevieri ale cuvintelor care explica prescurtarea cuvantului; dictionare de nume proprii care explica originea numelor personale utilizate; dictionare de antonime, omonime, etc.

Urmeaza deja sa decizi ce tipuri de dictionare ai nevoie si sa-ti comanzi pachete carti care cu siguranta va ocupa un loc de frunte in biblioteca ta si te vor ajuta in cele mai deosebite cazuri, cand vrei sa scrii si sa vorbesti limba romana intr-o forma cat mai corecta si pe intelesul fiecaruia.