Oportunitatile de angajare in domeniul maritim

2 octombrie 2012
Autor:
dowmedia08

Industria maritima este una dintre cele mai ofertante si dinamice industrii de pe piata locurilor de munca. Aceasta industrie are un ritm de dezvoltare extrem de rapid, fiind sursa unui flux continuu de comert international. Acest lucru a avut un impact pozitiv asupra recrutarii de personal in domeniul maritim.
In domeniul tehnologiei maritime, departamentul de managementul navei este cel care ofera servicii integrate pentru nave atat din punct de vedere tehnic cat si din punct de vedere al resurselor umane furnizand echipajul necesar. Managementul navei implica, pe de-o parte o gama larga de activitati de la recrutarea membrilor echipajului si pregatirea lor referitaore la siguranta la bordul navei, iar pe de alta parte, implica intreaga coordonare logistica si toate aranjamentele necesare pentru reparatiile de rigoare. Deasemenea, sistemele de siguranta de pe nave si mentenanta navelor fac parte din setul de inspectii de rutina si orice problema semnalata este remediata. Proprietarii navelor nu trebuie sa isi faca niciun fel de griji pentru starea in care se afla navele lor pentru ca mentenanta este asigurata de catre furnizorul serviciului de managementul navei.
Recrutarea de personal navigant pentru toate tipurile de nave, este unul dintre cele mai dinamice sectoare ale industriei maritime. Companiile de crewing sunt cele care recruteaza si furnizeaza personal cu cel mai inalt grad de pregatire atat pentru echipaje navelor cat si pentru proiecte de constructie si reparatii nave din santierele lumii.
Ofertele de munca din domeniul maritim sunt cea mai dorita combinatie, aceea a unui salariu extrem de motivant (un fapt recunoscut este acela ca in aceasta industrie sunt unele dintre cele mai mari salarii), si posibilitatea de a avea mult mai mult timp liber decat in alte domenii de activitate (datorita tipului de contract on/off, de exemplu). Avand o larga varietate de segmente de activitate, sectorul maritim poate furniza o multitudine de oportunitati de job-uri, pentru ca joaca un rol fundamental in economia globala fiind sursa cailor de comert intre tari situate in diferite parti ale lumii.
Oportunitatile de locuri de munca oferite acopera o gama larga de profesii. Ofertele de contract sunt atat in zona de offshore cat si onshore. Sunt pozitiile la bordul navei care se impart in mai multe departamente: personalul de pe punte, personalul din camera motoarelor, personalul care deserveste bucataria etc. Iar in functie de tipul de nava, nevoia de personal poate sa fie foarte mare, cum e cazul navelor de croaziera de lux. Exista de asemenea multe alte locatii pentru joburile maritime: platformele marine care deservesc industria gazului natural si al petrolului; santierele navale unde isi gasesc oportunitati de munca profesionistii indispensabili pentru construirea si repararea navelor etc. Toate aceste job-uri au cerinte specifice de calificare si pregatire profesionala si multe din ele necesita obligatoriu experienta pe mare.
Accesul la toate aceste job-uri, este facilitat de companiile de crewing care reprezinta legatura esentiala cu proprietarii de nave. Acestia ofera contracte ce acopera o varietate de profesii, avand in vedere tipurile de tehnologii folosite la bordul navei, multitudinea de misiuni si de circumstante la care sunt supuse navele de-a lungul timpului.
Cei interesati in a aplica pe un job in aceasta industria maritima ar trebui sa stapaneasca foarte bine profesia lor, sa cunosta know-how-ul navigatiei, sa inteleaga si sa actioneze corect sub influenza conditiilor meteorologice, sa aiba cunostinte solide de prim ajutor, sa fie extrem de responsabili cu sine si cu viata celor din jurul lui.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram