Opalul la Accent Bijuterii piatra bijuterie

3 iunie 2014

Ca si ADN-ul, opalul este unic si nu exista doua pietre exact la fel.
Numele pietrei provine din sanscrita, unde inseamna tocmai… bijuterie.
Opalul este cea mai frumoasa si magica dintre pietrele semipretioase, indragita de la inceputul civilizatiei si pana in prezent.

Opalul, piatra semipretioasa naturala, este cunoscut inca din timpurile pre-romane. In vremea respectiva existau mine de opal in apropiere de Cervenica din partea estica a Slovaciei, foarte aproape de locul unde s-a “nascut” moldavitul. Aztecii au exploatat opalul in America Centrala, iar in America de Nord descoperirile arhelogice arata ca opalul a fost exploatat acum mai bine de 10.000 de ani. Opalul a fost gasit pe toate continentele dar 97% din opale provin din sudul Australiei cu primele mine incepand abia din 1901 si devenit intre timp piatra nationala.

Opalul, la fel ca diamantul si alte pietre pretioase, este masurat in carate. In functie de calitatea opalului se poate obtine un pret pe carat similar si de multe ori mai mare ca al diamantului. Opalul de foarte buna calitate poate fi considerat una dintre cele cinci pietre pretioase ale lumii, celelalte fiind diamantul, safirul, smaraldul si rubinul.

Pe piata exista o oferta extrem de limitata de opal pretios si o bogata oferta de plastic cu sclipici vandut drept "opal pretios" cand de fapt este opal sintetic si costa aproximatix 1000$/1 Kg, numit si opalit sau piatra lunii artificiala, cu un aspect alb laptos, transparent si cu irizatii de diferite culori, in general galben si bleu.

Opalul pretios poate fi solid, dublet si triplet, primul ajungand si la preturi de 5000 de dolari pentru 1 carat si se monteaza mai ales in aur.
Dubletul inseamna o felie din opalul pretios lipit pe o felie din roca mama, iar tripletul este la fel ca dubletul dar are in plus un strat de sticla incolora sau cuart alb lipit peste opalul pretios.

Opalul este deosebit de bun pentru cei care ratacesc dintr-un loc in altul negasindu-si stabilitatea si identitatea nicaieri. Se crede ca piatra de opal promoveaza stabilitatea fiind folosita de multe ori pentru vindecarea sufletului.
Din punct de vedere emotional, opalul a fost mereu asociat iubirii, pasiunii, dorintei si erotismului. Este o piatra a seductiei care intensifica starile emotionale si elimina inhibitiile, actionand ca un stabilizator emotional.
Se spune ca opalul mentine fidelitatea si loialitatea in cuplu, dar paleste in fata unui dusman si isi intensifica nuantele in prezenta unui prieten adevarat.

Exista multe superstitii legate de opal, una din ele fiind cea din romanul lui Walter Scott de la inceputul secolului al 19-lea, Anne de Geierstein si pe care va lasam sa o descoperiti singuri.
Insasi regina Victoria, ca sa demonstreze ca nu crede in superstitii a oferit celor doua fiice, ca si dar de nunta, bijuterii cu opal. Putem aminti si celebra brosa victoriana, infatisand o randunica in zbor, din aur si argint cu opale, diamante si rubine, vanduta de Garrard (bijutierul casei regale) in anul 1870.

Despre Comaccent
Datorita experientei de peste 22 de ani in domeniu, modelele „Accent Bijuterii” exceleaza nu doar prin design-ul deosebit ci si in privinta materialelor naturale folosite, prelucrate manual.
Modelele „Accent Bijuterii” se regasesc si in magazinul de la Piata Romana, str. Mendeleev nr.44 sect.1, Bucuresti.
In acest moment, pe langa vanzarea bijuteriilor din aur si argint, magazinul nostru va ofera si servicii de reparatii bijuterii. De luni pana vineri un bijutier profesionist va sta la dispozitie.
Comaccent va ofera posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clientilor sau propriilor angajati, cu oferte speciale in functie de comanda Dumneavoastra.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram